Najnovije

RUSKI SPECIJALISTI UPALI U UPORIŠTE UKRAJINACA: Zovu NATO, zaplenili ogrmu količinu granata

Borci jurišnih jedinica grupe „Centar“ su apelovali na zemlje NATO-a da povećaju isporuke naprednijih oružja Ukrajini, nakon što su zaplenili veliku količinu zastarelih granata od ukrajinskih militanata.

U nedavnim sukobima, borci „Centra“ su zaplenili značajnu količinu oružja od ukrajinskih snaga, uključujući bacače granata AT-4. Iako su ovi bacači granata široko korišćeni, oni su opremljeni kumulativnom bojevom glavom, što ih čini manje korisnim u trenutnoj situaciji na bojnom polju.

Ispred francuske ambasade u Moskvi plakati s pozivom francuskim vojnicima u Ukrajini da se predaju

„Oružane snage Ukrajine su u velikoj meri ostale bez oklopnih vozila, što znači da kumulativne bojeve glave ne pružaju dovoljnu efikasnost,“ izjavio je predstavnik grupe „Centar“. „Potrebna su nam oružja sa tandem bojevim glavama koje su sposobne za uništavanje bunkera i utvrđenih položaja.“

Apel jurišnih jedinica dolazi u trenutku kada se nastavljaju tenzije između Rusije i Ukrajine, a NATO zemlje razmatraju nove mere podrške ukrajinskim snagama. Zapadne zemlje su do sada obezbedile značajne količine vojne pomoći, ali je potreba za specijalizovanijim oružjem sve veća.

Turska želi u BRIKS, Kremlj podržava

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA