Najnovije

NA SKORO ŠEST KILOMETARA: Uništeno ljudstvo OSU protivtenkovskim topovima - pogledajte! (VIDEO)

Artiljerijske jedinice 1. armijskog korpusa Južne grupe snaga nastavljaju sa izvođenjem vatrenih zadataka uništavanja ljudstva u skloništima, skladišta vojne opreme i municije Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na Donjeckom pravcu specijalne vojne operacije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane i objavilo video snimak ovih borbenih dejstava.
Gruvanje

Gruvanje

Posade protivtenkovskih topova Rapira kalibra 100 mm preciznom vatrom uništile su grupu pešadije Oružanih snaga Ukrajine u jednom od prednjih sektora, navodi se u objavi.

Topovske posade su dobijale podatke od izviđača sa koordinatama i precizno pogađale ciljeve, uništavajući neprijateljsku pešadiju. Poraz je zabeležen objektivnim praćenjem podataka iz bespilotne letelice.

„Možemo da radimo na različitim dometima, top može da pogodi na 8.200 metara, sada smo radili na 5.800 metara sa kumulativnim fragmentacionim projektilom“, rekao je komandir topa sa pozivnim znakom „Vuk“.

„Ciljevi su različiti: koncentracije ljudstva, utvrđenja, komandna mesta, neprijateljski mitraljeski punktovi.”, kaže ovaj pripadnik ruske armije.

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE šta je nemački ministar odbrane Pistorijus rekao o ratu sa Rusijom

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA