Najnovije

OPASNO "KUVANJE" U NIŠU: Opozicija tvrdi da su pobedili i da neće ponovo na izbore!

Opozicija u Nišu najavila da neće prihvatiti ponavljanje izbora u ovom gradu i poručila da su oni pobedili na izborima. Osim toga, doktor Dragan Milić najavio da će predstavnici opozicije preuzeti vlast u najvećoj niškoj opštini Medijana.
dr Milić

dr Milić

Doktor Dragan Milić kazao je da je „neko rekao da se neće formirati vlast u Nišu“ i najavio da opozicija neće učestvovati na novim izborima, ukoliko ih bude.

„Možete da organizujete izbore koliko hoćete, ali bez nas. Mi nove izbore nećemo prihvatiti, izbori su završeni voljom građana i koji su pokazali da SNS više nema većinu. Besmisleno je da organizujete stalno izbore, na dva ili tri meseca, da se igramo klikera nećemo. Budite ozbiljni, nemojte na Nišu da polomite zube i da zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji. Pokažite da ste vitezovi i priznajte da ste izgubili… Ponosan sam i srećan na ove ljude koji su pokazali neverovatnu zrelost, oni su pokazali veću zrelost od ljudi koji traju 30, 40 godina. Niš ima itekako svetlu budućnost“, rekao je on.

„Mi smo uspostavili dogovor za Medijanu, najveća opština u  Nišu je glasala za nove ljude. Tamo je razlika više od 6.000 glasova, tamo ćemo formirati novu vlast… Medijana više neće biti mesto za uhlebljavanje ljudi. Opozicione liste su pobedile u Nišu. Nemojte nikoga da pobeđujete da kada dobijete 3.332 glasa manje da ste pobedili. Ona proslava u SNS, kada su slavili nešto, šta su oni slavili? Slavili su poraz, podvest govori da su izgubili vlast. Oni su se radovali i više sigurno neće biti na vlasti u Nišu“, naveo je Milić i zamolio sve birače da im i dalje veruju.

„Nećemo da podlegnemo pod pritiscima i podmetačina da demonstrirano, da nam pošalju ljude sa kapuljačama da bacaju kamenice i da se raskrvave niške glave. Taj film neće gledati, iskoristićemo sva pravna sredstva da dokažemo da smo pobedili“, poručio je Milić.

Stanković: Ruska stranka za svega 7 glasova iznad cenzusa

Kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković izjavio je da je Ruska stranka falsifikovala potpise i da je protiv ove partije podneta krivična prijava još 21. maja

„Ona je bez mogučnosti da se kandidujete kandidovana, falsifikovala je potpise, reagovali smo i naglasili šta se dešava. Oni tvrde da su dobili mandat sa samo 9 glasova više. Konstatovane su nepravilnosti na 52 biračka mesta, a sada ćete videti kako to izgleda. Vi imate na ovom spisku da piše da imaju 5 glasova, a onda ispravljeno da piše da imaju 6. Oni su Rusku stranku podigli da svega 7 glasova iznad cenzusa“, objasnio je Stanković.

On je nakon toga objasnio medijima šta se sve dešavalo u Gradskoj izbornoj komisiji.

„Kada su stizali rezultati, on se konstantno menjao. Radi se o promilima, o jako malim procentima, kada su shvatili da su izgubili izbore, prekinuli su sednicu GIK u 5 ujutru. Evo vidite, u 2 ujutru, imate situaciju da na 75% biračkih mesta ruska stranka i SNS imaju 30 mandata, a u 2.32 Ruska stranka na promilu 1,09% gubi svoj mandat. U 2.45 sati to tako ostaje jer se povećava procenat izašlih, ali se međutim dešava da po Dontovom sistemu ako Ruska stranka uđe ona njima uzima mandat i dešava se to. SNS gubi mandat, Ruska gubi mandat, a u 5 sati ujutru nije više moglo da se desi da se dese promene. Tada su prekinuli glasanje, a sve što se dešavalo nakon toga je promena volje građana. Rezultati u pet ujutru su bili relevantni“, rekao je Stanković i dodao:

„Mi smo izbore dobili, volju građana neće moći da promene, a mi ćemo imati novu lokalnu vlast“, zaključio je Stanković.

Podsetimo, opozicija je u nedelju uveče proglasila pobedu, koju su potvrdili i u ponedeljak ujutru. Tada je objavljeno da lista oko doktora Dragana Milića, Ujedinjenih, Kreni-promeni i koalicije NADA ima većinu od 31 odbornika u Skupštini grada Niša.

U ponedeljak oko podneva GIK je doneo odluku da dodeli još jedan mandat SNS, a njima se nakon toga pridružio i budući odbornik Ruske stranke Tihomir Perić koji je najavio koaliciju i većinu SNS.

Predstavnici opozicije su tražili uvid u birački materijal od GIK-a, ali od tada se dešavaju brojne opstrukcije.

Pogledajte OVDE nove snimke grupe trupa Sever armije RF

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA