Najnovije

Putin: Rusija nikome ne preti, ali nemački tenkovi u Ukrajini su šokirali rusko društvo

Opasna je situacija u kojoj zemlje snabdevaju oružjem zaraćene strane i istovremeno „upravljaju“ njegovom upotrebom, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa urednicima svetskih medija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

„Isporuke oružja u zonu sukoba uvek su loše. Tim pre ako je to povezano sa činjenicom da oni koji ga isporučuju – ne samo da isporučuju nego i upravljaju njime. To je veoma ozbiljan i opasan korak“, rekao je predsednik Rusije.

On je istakao da Rusija nikome ne preti – ni nemačkom kancelaru Olafu Šolcu zbog isporuka nemačkog oružja Ukrajini.

„Mi nikome ne pretimo, a posebnu ne lideru druge države. To su loši maniri. Imamo stav o određenim pitanjima, znamo stav evropskih država, uključujući i stav Nemačke u vezi sa događajima koji se dešavaju u Ukrajini. Svi smatraju da je Rusija započela rat u Ukrajini. Želim ovo da istaknem, niko na Zapadu, u Evropi, ne želi da se seća kako je počela ova tragedija. Počela je državnim udarom u Ukrajini“, rekao je Putin.

Kako je rekao, pojava nemačkih tenkova u Ukrajini uvela je u moralno-etički šok ruske građane koji su imali dobar odnos prema Nemačkoj.

„Kada su se na ukrajinskom tlu pojavili prvi nemački tenkovi, tenkovi nemačke proizvodnje, to je izazvalo moralno-etički šok u Rusiji, jer je odnos prema Nemačkoj u ruskom društvu uvek bio veoma dobar“, objasnio je on.

On je upozorio da isporuke novog naoružanja Ukrajini uništavaju odnose između Moskve i Berlina.

„Sada kada govore da će Kijev imati neke rakete kojima mogu da se gađaju objekti na teritoriji Rusije, to, naravno, definitivno uništava rusko-nemačke odnose“, objasnio je ruski lider.

Kako je istakao, odgovor na isporuke oružja velikog dometa Kijevu može biti asimetričan, "razmislićemo o tome".

"Na kraju krajeva, ako vidimo da ove zemlje ulaze u rat protiv nas - a to i jeste njihovo direktno učešće u ratu protiv Ruske Federacije - imamo pravo da odgovorimo", zaključio je Putin.

Putin: Kažu da se na Kosovu prolivala krv, a šta je u Donbasu - vodica?

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA