Najnovije

Sirski opet o lošoj situaciji na frontu: Ruska vojska ima prednost

Prvi čovek ukrajinske vojske kaže da je intenzitet neprijateljstva – visok, te poziva da im se obezbedi dovoljna količina municije.

Oružane snage Ukrajine nalaze se u teškoj situaciji na više pravaca fronta, izjavio je glavnokomandujući ukrajinske vojske Aleksandar Sirski.

Prema njegovim rečima, ukrajinskim vojnicima najteže je na Kurahovskom, Pokrovskom, Kupjanskom i Harkovskom pravcu, ali i u Volčanskoj oblasti i Časovom Jaru na teritoriji DNR koju kontrolišu Ukrajinci.

"Generalno gledano, situacija je i dalje teška zbog visokog intenziteta neprijateljstava", napisao je Sirski na društvenim mrežama, a preneo TASS.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine takođe je priznao da ruska vojska ima prednost u oklopnim vozilima i upotrebi vođenih bombi.

Uz to je izdvojio kupjanski pravac, gde se nastavljaju žestoke borbe. Sirski je istakao da je glavni zadatak da se ukrajinskoj vojsci obezbedi dovoljna količina municije, što će, po njegovom mišljenju, omogućiti jačanje odbrane.

Dan ranije "Ukrajinska pravda" je objavila da se broj sukoba na ratištu povećao na 80, te da se većina borbi vodi u pravcu Pokrovskog (Krasnoarmejska), dok ruske trupe pritiskaju odbranu u pravcu Kupjanskog i Kurahovskog.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije je saopštilo da su oslobođena pojedina naselja u Harkovskoj oblasti, kao i da ruske snage napreduju. Šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je novinarima 22. maja da su Oružane snage RF  oslobodile 49 naselja u Harkovskoj oblasti, uključujući 36 u Kupjanskom okrugu i 13 u severnom delu regiona.

ŽESTOKO SE KUVA U NIŠU: Opozicija ima poruku za SNS

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA