Najnovije

KREĆE HAOS U BEOGRADU: "Kreni-promeni" vraća mandate!

Pokret Kreni-promeni odlučio je da napusti Skupštinu grada Beograda i Skupštinu opštine Novi Beograd, rekao je Savo Manojlović, nosilac liste za Beograd.
Manojlović

Manojlović

„Zbog izbornih malverzacija odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju ustava i demokratije“, kazao je Manojlović na konferenciji za medije.

Manojlović je u obraćanju medijima objasnio da će, tehnički, mandati biti verifikovani a onda napuštena Skupština, dok odborničke naknade iz budžeta neće biti prihvaćene.

„Sa ostavkom i prebacivanjem em bi proces dugo trajao, em bi ti mandati završili kod predstavnika vlasti“, rekao je Manojlović.

Ipak, ni ova odluka nije konačna i zavisiće od odgovora na prigovore koji su podneti GIK-u.

„Građani očekuju od nas i ovo je odgovornost prema građanima, da ne pristanemo na nešto što je potpuno kršenje. Neko je došao i promenio glasačke listiće. Osim ako se ova odluka ne izmeni, mi ćemo nastaviti da se borimo, podneti su prigovori“, naveo je Manojlović, precizirajući da neće napustiti skupštinu Grada Beograda i Novog Beograda „ako se neke stvari promene“.

„Imamo vrlo konkretne pravne zahteve, a to je da ne možete da vršite prekrajanje koje se sada vrši i izborni inženjering“, precizirao je.

Lokalni parlament u Nišu neće napustiti, kazao je Manojlović odgovarajući na pitanje novinara. Kako je objasnio, to bi bio „sulud potez“ jer bi time onemogućili građanima Niša da se bore.

„To bi bila sabotaža poput bojkota. Mi podržavamo promenu vlasti u Nišu i mi se borimo za to“, istakao je.

O svojoj odluci pokret Kreni-promeni obavestio je opozicione liste koje su učestvovale na ovim lokalnim izborima.

Pročitajte OVDE šta Medvedev kaže o Americi

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA