Najnovije

Tajni ratni plan Berlina napisan, a sada njegovi podaci cure! Oružan sukob sa Rusima biće nesagledivih razmera!

Nemački list "Bild" objavio je navodni plan Vlade Nemačke u slučaju oružanog sukoba velikih razmera sa Rusijom. On sadrži savete za stanovništvo zemlje.

Prema planu, savezničke snage NATO-a biće prebačene preko Nemačke na istočno krilo NATO-a. Same snage nemačkog Bundesvera će takođe biti u toj oblasti, navodi list.
U planu se direktno navodi da u slučaju istovremenog napada na nekoliko lokacija država neće moći da pomogne svima - ljudi će morati da budu spremni da se sami nose sa poteškoćama.

U slučaju bombardovanja civilima se predlaže da koriste skloništa, podzemne parkinge i metro. Vlasti takođe zadržavaju pravo da evakuišu pojedine delove zemlje, ali se ne dozvoljava razdavajanje porodica. Kako se navodi, bolnice moraju biti spremne za prijem velikog broja pacijenata u dužem vremenskom periodu.

Prema pisanju "Bilda", plan podrazumeva zabranu raspuštanja parlamenta dok se "Nemačka brani".
Osim toga, zemlja bi mogla da suoči sa nestašicom hrane tokom rata, stoga mogu biti uvedeni propisi o distribuciji hrane, a Vlada može da skladišti pšenicu, raž i ovas na tajnim lokacijama. Vlada će imati i "zalihe za slučaj nužde", konkretno pirinča, mahunarki i kondenzovanog mleka kako bi se stanovništvo obezbedilo jednim toplim obrokom dnevno. Pre svega, reč je o stanovnicima velikih gradova, navodi "Bild".

UKRAJINCI KREĆU U NAPAD KOD HARKOVA-"KONTRAOFANZIVU 2.0"! Spremili su hibridni udar!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA