Najnovije

ĐILAS PROZIVA HILA: Više Vam nisu bitni izveštaji ODIHR-a?

Predsednik Stranke slobode kritikuje američkog ambasadora u stavu o izveštaju ODIHR o lokalnim i beogradskim izborima.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je ambasador Sjedinjenih američkih država u Beogradu Kristofer Hil otišao korak dalje u "podršci organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zarobila Srbiju".

"U decembru je gospodin Hil ćutao o krađi glasova, pritiscima na birače, ogromnom broju glasača sa lažnim prebivalištem. Izjavljivao je da se raduje nastavku saradnje sa Aleksandrom Vučićem i poručivao opoziciji da odustane od borbe i da sedi kod kuće. Naredne mesece je potrošio da ubedi deo opozicije da izađe na unapred pokradene ponovljene izbore u Beogradu", rekao je Đilas.

Sada, u junu, kako se navodi u saopštenju, govori da mišljenje posmatrača iz misije ODIHR-a, koji su naveli čitav niz nepravilnosti, nije bitno.

Ne pominje da je na beogradske izbore izašlo čak 210.000 birača manje nego u decembru, da nisu učestvovale tri od četiri najveće opozicione stranke, da nijedna od ključnih preporuka ODIHR-a nije primenjena", navodi Đilas, saopšteno je.

Dodaje da ambasador "izgovara, bez imalo stida, da je bilo manje problema nego u decembru iako su svi videli još veće pritiske, prebijanja opozicionih aktivista i brutalno kršenje zakona od strane Vučićevih medija, čiji su urednici počeli i da tuku novinare".

Đilas se pita kako Hil nije video "onolikog Milorada Dodika, stanovnika Laktaša, kako glasa na lokalnim izborima u Beogradu pa izjavljuje da su migracije birača zaustavljene".

"Čovek glasao u njegovom komšiluku, slikao se, dao izjavu za televizije, a on nema pojma o tome. Jedino objašnjenje je da nema televizor u ambasadi. Ako je tako, predlažem da se obrati svom prijatelju Vučiću. NJegova stranka za glas poklanja sigurnim i kapilarnim glasovima televizore. NJemu će pokloniti bar pet. On nema pravo glasa u Srbiji, ali njegov sigurni glas, kad god da se oglasi, Vučiću puno vredi", zaključuje Đilas.

ORBAN: Zapad je blizu tačke bez povratka, Mađarska može da se povuče iz svih NATO misija

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA