Najnovije

ŠPIGL OBJAVIO POVERLJIVA DOKUMENTA BERLINA: Više nije tajna, broj vojnika raste, NATO će za rat protiv Rusije koristiti borce Bundesvera

Nemačkoj će biti potrebno najmanje 75.000 dodatnih vojnika da bi ispunila svoje obaveze prema NATO-u, dok alijansa prilagođava svoje odbrambeno planiranje da se suoči sa Rusijom, objavio je danas Špigl.

Na samitu u Vilnjusu prošle godine, lideri NATO-a su potpisali prve velike odbrambene planove od kraja Hladnog rata, sa detaljima o tome kako će alijansa odgovoriti na mogući ruski napad, piše Rojters uz ocenu da NATO decenijama nije video potrebu da pravi takve planove, budući da se smatralo da postsovjetska Rusija više ne predstavlja pretnju po zapadne zemlje.
NATO i nacionalni vojni planeri bili su identifikovali nestašice kada su u pitanju ljudstvo i oružje potrebni za odbranu od potencijalnog ruskog napada koji bi, prema rečima nemačkog vojnog vrha, mogao da se dogodi već 2029.

Novi zahtevi NATO-a znače da ce nemačkim oružanim snagama biti potrebno dodatnih 75.000 vojnika za popunjavanje dodatnih savezničkih korpusa, divizija i brigada potrebnih za sprovođenje odbrambenih planova, preneo je Špigl, pozivajući se na poverljive dokumente.

Nemačko ministarstvo odbrane nije odmah bilo dostupno za komentar.
U ovom trenutku, Bundesver ima oko 180.000 vojnika, što je manje od cilja od oko 200.000 vojnika i 80.000 civilnih zaposlenih.

Slobodan Antonić: Mali komentar proteklih izbora

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA