Najnovije

Težak poraz ukrajinskih dobrovoljaca! Rusija ih zbrisala do poslednjeg: Nokautirani su...

Dobrovoljci koji su se pridružili ukrajinskim trupama na početku specijalne vojne operacije praktično su nokautirani tokom borbi, navodi rusko Ministarstva odbrane.

- Neprijateljska pešadija sada popušta, jer oni dobrovoljci koji su došli na početku Specijalne vojne operacije, oni su postepeno nokautirani. Umorni su, odlaze. Sva ova rezerva je upotrebljena pre sadašnjeg vremena - kaže pripadnik dobrovoljačkog korpusa Grupe snaga „Jug“ sa pozivnim znakom „VV“ na snimku koji je dostavilo Ministarstvo odbrane.

Vojnik je takođe dodao da nove neprijateljske snage koje se trenutno nalaze na prvoj liniji imaju znatno niži nivo obučenosti, pošto je rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine svelo vreme za obuku svojih vojnika na minimum.

Za razliku od neprijatelja, Oružane snage Rusije redovno, između borbenih dejstava, sprovode borbenu koordinaciju jedinica i obučavaju osoblje na poligonima u pozadinskim zonama specijalne vojne operacije. Oni praktikuju upotrebu takvih taktika kao što su kretanje tokom borbe, potiskivanje vatrenih tačaka i snajperskih položaja pomoću ručnih jurišnih granata, protivtenkovskih bacača granata i malokalibarskog oružja u uslovima vizuelnog kontakta sa neprijateljem.

- Kada je prošao jurišnu obuku, borac, posebno u režimu rovovskog ratovanja, nakon 1-2 meseca počinje da gubi stečene veštine i moramo biti spremni za pokretni rat, odnosno po mogućnosti da borci na poligonu provode slobodno vreme – dodao je vojnik.

UKRAJINCI KRENULI U JAK NAPAD: Žestok udarac se na kraju završio katastrofom, Rusi zadržali pozicije

Izvor: informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA