Najnovije

Ukrajinska vojska pokušava da pređe Dnjepar, ali to se završava kobno

Kijevski režim šalje svoje vojnike u sigurnu smrt kada im predlaže da prelaze Dnjepar, jer ruske snage imaju odličan pregled na obe obale i onemogućavaju neprijateljske operacije, rekao je guverner Hersonske oblasti.

Ukrajinske trupe sve češće pokušavaju da pređu Dnjepar i učvrste se na levoj obali uzvodno od reke, međutim to im ne uspeva jer ruske trupe imaju dobar pregled na obe obale, rekao je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

"Ako je ranije neprijatelj kao perspektivne tačke birao mesta poput dobro poznatog naseljenog područja Krinki, sada je promenio taktiku i pokušava uzvodno uz Dnjepar, u gornjem delu reke. Više ne pokušavaju da pređu u delu gde su ostrva, već u blizini Kahovke", rekao je Saljdo.

Pokušavaju da dođu do naselja Dnjeprjani jer zbog pustog rezervoara u Kahovki, u tom delu moguće je brže preći Dnjepar, objasnio je Saljdo.

Ali, s druge obale se sve jasno vidi, jer je skoro kilometarska zona potpuno otvorena, ruska vojska ima utvrđenja i pouzdanu zaštitu, dodao je Saljdo.

"Pokušaji prelaska Dnjepra završavaju se kobno po ukrajinske vojnike koje kijevski režim namerno šalje u sigurnu smrt, jer je povratak sa leve obale praktično nemoguć", zaključio je Saldo.

Ruska vojska probija odbranu neprijatelja, napreduje prema Krasnoarmejsku i Časovom Jaru (MAPA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA