Najnovije

DODIK: Srpska će Dan Republike ubuduće obeležavati 15. februara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske da će Srpska ubuduće 15. februar obeležavati kao Dan Republike Srpske, a da će 9. januar obeležavati kao Dan nastanka Republike Srpske.  

Zajedno ćemo, poručio je, ubuduće obeležavati Dan državnosti Srbije – 15. februar. Ocenjujući Svesrpski sabor kao forum svih građana Srbije i Srpske, ali i drugih naroda koji u njima žive, Dodik je poručio da samo državni i nacionalni interes nema alternativu.

"Ponosan sam što sam saradnik Vučića na ovom pitanju na Deklaraciji, koju ćete uskoro dobiti, što je istorijski dokument koji ujedinjujući rehabilituje srpske nacionalne interese, jer samo državni i nacionalni interes nema alternativu", poručio je Dodik.

Rekao je da je pripremljena Deklaracija, koja će biti dostavljena parlamentima Srbije i Srpske na usvajanje, zajednički napor za koji će ova generacija reći: "Da, shvatamo gde smo, ali savršeno dobro znamo gde idemo."

"Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na ono što nije samo trenutak već i na događaje u budućnost i zato ćemo se potruditi da ona bude vlasništvo svakog čoveka", poručio je Dodik.

UKRAJINSKI KOMANDIR DIGAO KIJEV NA NOGE: Umorni smo od rata, svi govorimo ruski na prvoj liniji (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA