Najnovije

Ukratko 9. jun: Beni Ganc podneo ostavku; Završeni izbori za EP; Makron raspustio skupštinu

Francuski predsednik raspisao je nove parlamentarne izbore i raspustio parlament, dok iz Moskve stiže vest da je vakcina protiv raka na pretkliničkim istraživanjima

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je raspuštanje nacionalne skupštine nakon poraza njegove centralističke partije na izborima za Evropski parlament.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za švajcarski list "Veltvohe" da je za Kosovo i Metohiju potrebno kompromisno rešenje i da ne može biti jednostranog rešenja prema kojem Albanci dobijaju sve, a Srbi gube sve.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da dogovori sa Svesrpskog sabora doprinose trajnoj stabilnosti Srpske.

Narodna skupštine Republike Srpske će početkom jula održati sednicu na kojoj će ratifikovati Deklaraciju Svesrpskog sabora, najavio je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Ako je predsednik SAD DŽozef Bajden u potpuno svesnom stanju rekao da nije dozvolio da se zapadnim oružjem napada Moskva, on onda ne bi trebalo da se time hvali, jer to "podrazumeva da se sve ostalo može (gađati)", prokomentarisao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Američki predsednik DŽozef Bajden objavio je danas da je postigao sporazum sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o korišćenju profita od zamrznutih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini.

Ambasadorka Grčke u Srbiji Marija Levanti izjavila je da stav Grčke vezan za pitanje nepriznavanja Kosova ostaje nepromenjen, što su ponovili i predsednica republike i premijer te zemlje tokom nedavnih poseta Srbiji.

Ruska vakcina protiv raka trenutno je na pretkliničkim istraživanjima, potvrdio je za TASS ministar zdravlja Ruske Federacije Mihail Muraško.

Ne radimo na BRIKS valuti, već na nezavisnom platnom sistemu na koji sankcije neće moći da utiču i vršenju obračuna koji će se zasnivati na digitalnoj finansijskoj imovini, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Beogradu obeležavanju sećanja na sve žrtve NATO bombardovanja koje se formalno završilo 10. juna 1999. godine i rekao da su bombe prestale da padaju tog 10. juna, ali da se agresija nastavila, nije se ni prekidala.

Ministar bez portfelja Beni Ganc podneo je ostavku u ratnom kabinetu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.
Narendra Modi položio je danas zakletvu nakon što je izabran za premijera Indije i započinje treći mandat na čelu vlade najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan posetiće Rusiju od 10. do 11. juna i učestvovaće na Savetu ministara spoljnih poslova BRIKS-a u Nižnjem Novgorodu, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova.

Trgovina između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država porasla je u aprilu ove godine za 20 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i dostigla vrednost od 332 miliona dolara, pokazuju rezultati analize "RIA Novosti", koja je sprovedena na osnovu dostupnih podataka američke carine.

PUKAO KAO TIKVA! Makronova stranka doživela težak poraz na evropskim izborima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA