Najnovije

EU ljuta zbog rezolucije o Jasenovcu: Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori

Mišel je trebalo da se Skupštini obrati u sredu.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel odložio je zakazanu posetu Crnoj Gori 2. i 3. jula zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, potvrđeno je "Pobjedi" u Evropskom savetu.

On se, kažu, na taj potez odlučio "kako bi obezbedio uspešne razgovore sa ključnim sagovornicima u zemlji, koji ne bi trebalo da budu u senci najnovijih dešavanja".

Mišel je trebalo da se obrati Skupštini u sredu, a predsednik parlamenta Andrija Mandić za taj dan zakazao je posebnu sednicu Prvog redovnog prolećnog zasedanja.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je sinoć, nakon što su mediji objavili da je poseta evropskog zvaničnika odložena zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, da će u utorak biti u Briselu na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela.

"Naši partneri u EU ostaju posvećeni punopravnom članstvu Crne Gore. Kao predsednik zemlje, ja ću uz pomoć svih evropskih snaga, učiniti sve u domenu svojih ovlašćenja i nadležnosti da ostvarimo crnogorsku EU 'Agendu 2028'", zaključio je Milatović.

Crnogorski diplomata Željko Perović otkazivanje posete najvišeg evropskog zvaničnika, vidi kao prvu javnu opomenu Crnoj Gori nakon što je zemlja dobila pozitivan Ibar.

Izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević takođe ocenjuje da je otkazivanje posete Šarla Mišela poslalo nedvosmislenu poruku da, samo nekoliko dana nakon što je Crna Gora dobila IBAR, lideri zemalja članica EU više nemaju konsenzualni minimum poverenja u vlasti. u Crnoj Gori.

Oproštajna poruka teroriste Žujovića supruzi: Ovaj autobus vozi u raj

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA