Najnovije

KREĆE KAMPANJA ZA RIO TINTO Vučićeva medijska mašinerija dobila spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma

Vlada Srbije odlučila je da u naredne dve nedelje pokrene medijsku kampanju s ciljem da podrži projekat iskopavanja litijuma. Prema izvoru N1, provladinim medijima je prosleđen spisak ljudi koji bi trebalo da na dnevnom nivou budu sagovornici u gostovanjima, debatama i okruglim stolovima na temu iskopavanja litijuma.

U poruci koja je prosleđena urednicima provladinih medija, a u koju je N1 imao uvid, navodi se da te sagovornike, među kojima su profesori Rudarsko-geološkog, Mašinskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ali i Udruženja inženjera rudarstva i geologije Srbije, treba zvati u goste kako bi pričali o pozitivnim efektima rudarenja litijuma.

U poruci medijima savetuje se da se o gostovanjima dogovaraju sa osobom koja je istovremeno i konsultant Rio Tinta i da je važno da ta kampanja krene od danas.

Podsetimo Udruženje "Ne damo Jadar" predalo zahtev Vladi Srbije kojim joj je dala rok od 40 dana, odnosno do 10. avgusta, da usvoji zakonsku zabranu geoloških istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Republici Srbiji.

SPECIJALNE RUSKE BOMBE Britanski analičar otkrio kolika opasnost preti Ukrajincima

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA