Najnovije

SPECIJALNE RUSKE BOMBE Britanski analičar otkrio kolika opasnost preti Ukrajincima

Rusija je počela da koristi nove, snažne avionske bombe FAB-3000, koje su se pokazale kao izuzetno destruktivne za vojnu infrastrukturu Ukrajine, izjavio je britanski analitičar Aleksandar Merkuris na YouTube kanalu Duran. 

"Ovo je apsolutno gigantska bomba teška tri tone, stvorena da eliminiše najmoćnije utvrđene oblasti i položaje," rekao je Merkuris.

Prema njegovim rečima, efekti koje FAB-3000 ima na ciljeve su devastirajući. "Kada FAB-3000 pogodi stratešku i vojnu infrastrukturu, odmah je uništava," istakao je analitičar. Pored destrukcije objekata, bomba prouzrokuje i velike gubitke među osobljem koje se nađe u blizini udara.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je u martu da je započeta masovna proizvodnja ovih trotonskih visokoeksplozivnih bombi. Vođeni novim tehnologijama, FAB-3000 se pretvara u oružje visoke preciznosti, sposobno za delovanje na posebno utvrđene oblasti, dodao je vojni ekspert Aleksej Leonkov za RIA Novosti.

Merkuris je zaključio da su rezultati upotrebe ove bombe "zastrašujući", naglašavajući njenu efikasnost u borbi protiv utvrđenih pozicija neprijatelja. Upotreba FAB-3000 odražava nastavak intenziviranja vojnih operacija u regionu, s potencijalno dalekosežnim posledicama za ukupnu stabilnost i bezbednost u konfliktnim zonama.

Oproštajna poruka teroriste Žujovića supruzi: Ovaj autobus vozi u raj

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA