Najnovije

STRAVIČAN PORAZ UKRAJINE! Rusi neopaženo prišli, pa izvršili sveopšti napad

Ruske desanten snage razvile su plan za neopažen prilazak selu Razdolovka u DNR, koje su potom zauzeli jurišom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Zauzimanje Razdolovke od strane jedinica grupe "Južna" postalo je poznato u petak, a prema podacima Ministarstva odbrane, Oružane snage Ukrajine (OSU) su izgubile do 4410 vojnika.
- Mnogo toga je doprinosilo ovom rezultatu, posebno izviđačka četa koja nam je pomogla sa svim pristupima, protivnicima, njihovim lokacijama i aktivnostima - citiralo je ministarstvo reči komandanta jurišne čete Evgenija.

Prema njegovim rečima, plan prikrivenog pristupa selu je razvijen, nakon čega je pod kontrolu stavljen važan raskrsnica, a zatim su druge jedinice omogućile dalji napredak kroz naselje.

- Razvili smo plan... Momci su ušli, neprijatelj to nije očekivao... važna raskrsnica, koja nam je bila neophodna, je pod našom kontrolom... Koristili smo raznovrsna oružja, počevši od izviđačkih dronova sa bacanjem eksploziva do artiljerije. Svi su delovali kao jedan ujedinjen organizam, uključujući sva sredstva koja su radila u našu korist - istakao je komandant.
Ministarstvo odbrane je prikazalo snimke juriša na naseljeno mesto.

 

Na videu, jurišni desantnici postavljaju rusku trobojku pored administrativne zgrade. Prema podacima odbrambenog resora, nakon potpunog zauzimanja Razdolovke, operateri bespilotnih letelica iz zasebne desantno-jurišne čete uz pomoć kvadrokoptera postavili su zastavu desantnih snaga na najvišoj tački sela, čime su demonstrirali potpunu kontrolu nad njim.

ISKANDER NOĆAS RAZVALJIVAO SVE PRED SOBOM: Razvaljena do sada nedodirljiva utvrđenja

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA