Najnovije

TAKTIKA UKRAJINSKIH GENERALA: Pošalju kuvare u samoubilačke misije da bi „čekirali zadatak“

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz frakcije predsedničke partije Sluga naroda Marijana Bezugla optužila je generale Oružanih snaga Ukrajine da šalju vojnike u samoubilačke misije samo da bi dokazali da su one izvršene.

Ona je u intervjuu za „Tajms“ izjavila da naređenje da se uspostavi kontrola nad položajima mogu da dobiju kako vojni kuvari bez odgovarajuće vojne pripreme, tako i oficiri koji imaju administrativne funkcije.

„Generali mogu narediti vojnim činovnicima, kuvarima ili drugima bez odgovarajuće obuke da pokušaju vrate položaje. Ali oni znaju da to ne mogu da urade i da će poginuti. Čine to samo da bi 'čekirali zadatke'“, objasnila je Bezugla.

List podseća da su pritužbe na taktiku ukrajinskih generala učestale.

Prema pisanju medija, ukrajinski politički analitičari smatraju da kritika Bezugle upućena ukrajinskom vojnom rukovodstvu odražava raspoloženje i u kancelariji ukrajinskog predsednika, i u nekim vojnim krugovima.

Bezugla je 28. juna govorila o katastrofalnoj situaciji sa popunjavanjem postojećih brigada ukrajinske vojske i stvaranjem novih, što, prema njenim rečima, dovodi do predaje položaja. Ona se takođe zalagala za promene u vrhu Oružanih snaga Ukrajine.

Oproštajna poruka teroriste Žujovića supruzi: Ovaj autobus vozi u raj

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA