Najnovije

Antonov: NATO potvrdio agresivnu prirodu, najbolji primer bivša Jugoslavija

Zapad nastavlja da nameće autoritarne naredbe korisne za "zlatnu milijardu", a takođe utiru put trećem svetskom ratu, očajne zbog svoje nesposobnosti da slome Rusiju uz pomoć "vreće za udaranje" u obliku Ukrajine, ocenio je ruski ambasador u SAD.

Prvi dan Samita NATO-a u Vašingtonu pokazao je agresivnost Alijanse, jer ruska strana nije čula ni jednu jedinu reč o miru, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Alijansa i njeni sateliti su nastavili da propovedaju militarizam i vojnu ekspanziju", kazao je Antonov novinarima.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje nastavljaju da nameću autoritarne naredbe korisne za "zlatnu milijardu", a takođe utiru put trećem svetskom ratu, očajne zbog svoje nesposobnosti da slome Rusiju uz pomoć "vreće za udaranje" u obliku Ukrajine.

"Mnoge države globalne većine svakodnevno se suočavaju sa osvajačkom politikom Kolektivnog zapada i iz sopstvenog iskustva znaju za manire neokolonijalista: čim je pred tobom slabiji, zahtevaj od njega teritoriju za vojnu bazu, nateraj ga da uđe u blokove, diktiraj šta da radi u zemlji i van nje. A ako se neko protivi, mogu se poslati i trupe da se oružjem nametne svoja volja", navodi Antonov.

Prema njegovim rečima, najupečatljiviji primer takvog pristupa je bivša Jugoslavija.

"Eskalacijom vojne psihoze i besnom demonizacijom Rusije, severnoatlantska Alijansa pokušava da zaplaši svoju javnost i opravda neobuzdano povećanje izdataka za podršku kijevskom režimu", naveo je Antonov.

Osim toga, on je naglasio da politika zapadnih zemalja već izaziva sve veće odbacivanje, posebno među zemljama Globalnog juga i istoka, koje nisu okrenule leđa Rusiji.

"Geopolitički revanšizam zapadnjaka osuđen je na propast. Svet neće postati domen NATO-a", zaključio je Antonov.

RUSIJA UPALA U CENTAR NJUJORKA! Počinje kompletno urušavanje fronta (MAPA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA