Najnovije

DUGIN: Približili smo se tački sa koje nema povratka u liberalizam

Bajdenov neuspeh u debati sa Trampom označio je tačku preokreta, kao i uspesi desničarskih populista u Evropi, gde Orban postaje vodeća simbolična figura.

Približili smo se tački sa koje nema povratka u liberalizam, ne samo u Rusiji, već i širom sveta, jer bez neke velike katastrofe liberalne elite neće moći da zadrže vlast nad čovečanstvom, piše ruski mislilac Aleksandar Dugin za sajt "Geopolitika".

Bajdenov neuspeh u debati sa Trampom, kao i uspesi desničarskih populista u Evropi, označili su tačku preokreta u kojoj Orban postaje vodeća simbolična figura.

U Rusiji nije bilo prave čistke liberala, konstatuje Dugin, i praktično niko nije odgovarao. Negde u vrhu ruske vlasti postoje oni koji i dalje koče patriotske reforme.

Spolja se čini da su ove reforme u Rusiji već sprovedene, a svi pravi svetski lideri nastoje da da se ugledaju na Putina. Međutim, na unutrašnjem planu, posebno među elitama, situacija je sasvim drugačija, tvrdi Dugin. Postoji široko rasprostranjeno očekivanje povratka mentalitetu koji se rukovodi jedino finansijskom dobiti. Ovaj trend ostaje neprekinut. Filozofija "instagram influensera" i dalje preovlađuje i podriva tradicionalne vrednosti.

DRAMA U MOSKVI! Paket bombe poslate na kuće zvaničnika, FSB izveo hitnu akciju!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA