Najnovije

POSLEDNJA VEST! Moskva otkrila kada će biti održani mirovni pregovori sa Ukrajinom

Rusija ne postavlja nikakve rokove za održavanje mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

„Ne bih postavljao nikakve rokove niti određivao datume. Stav predsednika je sasvim jasan – pregovori će se održati onda kada Ukrajina bude spremna za to“, rekao je Rudenko na platformi debatnog kluba „Valdaj“, komentarišući informaciju da Rusija i Kina očekuju pregovore o sukobu do kraja 2024. godine.

Komentarišući samit NATO-a u Vašingtonu, on je dodao da Moskva ne očekuje nikakva iznenađenja od njega.

„Ne očekujemo ništa od ovog samita. Pošto su sve ove odluke poznate i, nažalost, neće biti usmerene na mirno rešenje ukrajinske krize, već na dalju eskalaciju onoga što se dešava u Ukrajini. Odluke koje se tamo donose neće dovesti ni do čega dobrog“, ocenio je on.
Diplomata je takođe naglasio da će Moskva preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost u vezi sa odlukama koje će biti donete na samitu NATO.

Samit NATO-a održava se u Vašingtonu od 9. do 11. jula u čast 75. godišnjice potpisivanja Severnoatlantskog ugovora 1949. godine. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ranije je objavio da u Alijansi trenutno nema konsenzusa o prijemu Ukrajine, već se trenutno samo govori o približavanju Ukrajine bloku.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izneo je 14. juna nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila. Putin je kasnije naveo da predlog Rusije za rešavanje krize u Ukrajini neće zauvek stajati na stolu, kao i da je Rusija spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbulskih i Minskih sporazuma.

NATO SPECIJALCI DOLAZE U UKRAJINU! Rusi saznali šta im je zadatak, odgovor Moskve će biti brutalan!

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA