Najnovije

ZELENSKI PANIČI: "Abramsi" nam ništa ne pomažu

Zelenski pozvao je u Vašingtonu političke lidere u SAD da ne čekaju ishod predsedničkih izbora u novembru kako bi preduzeli odlučne mere da pomognu njegovoj zemlji u ratu protiv Rusije.

Tenkovi "abrams" dobijeni od Sjedinjenih Američkih Država ne mogu da utiču na tok rata, priznao je Vladimir Zelenski, govoreći na Institutu Ronald Regan uoči samita NATO.

"Nisam siguran da bi ovaj broj tenkova mogao da promeni situaciju na bojnom polju", rekao je on.

SAD su pristale da pošalju tenkove "abrams" u Ukrajinu u januaru 2023. godine, nakon višemesečne kampanje tokom koje je kijevski režim tvrdio da su vozila od vitalnog značaja za probijanje ruske odbrane.

Ali američki tenkovi su se pojavili na bojnom polju tek početkom ove godine i nisu igrali značajnu ulogu. Od tada je rusko Ministarstvo odbrane više puta izveštavalo o uništenju "abramsa" u zoni Specijalne vojne operacije.

A ubrzo su zapadni mediji počeli da pišu da su ukrajinske oružane snage prestale da koriste "abrams" zbog aktivnosti ruskih dronova, što ih je učinilo previše ranjivim. Ukrajinske trupe su u to vreme već izgubile pet od 31 tenka koje su isporučile Sjedinjene Države.

Zelenski pozvao je u Vašingtonu političke lidere u SAD da ne čekaju ishod predsedničkih izbora u novembru kako bi preduzeli odlučne mere da pomognu njegovoj zemlji u ratu protiv Rusije.

"Svi čekaju novembar. Amerikanci ga čekaju, kao i Evropa, Bliski istok, Pacifik, čitav svet, a iskreno govoreći novembar čeka i ruski predsednik Vladimir Putin", kazao je Zelenski.

On je dodao da je vreme da se izađe iz senke i da se donesu čvrste odluke, da se deluje a ne da se čeka novembar ili bilo koji drugi mesec.

Zelenski je takođe kazao da ne može da predvidi šta bi Donald Tramp uradio ako bi ponovo postao predsednik.

On je dodao da se nada da Tramp neće napustiti NATO i da će Amerika nastaviti da podržava Ukrajinu.

"Ne poznajem ga vrlo dobro", rekao je Zelenski dodajući da je imao sa njim "dobre sastanke", ali da je to bilo pre rata u Ukrajini 2022.

ZNAM ŠTA PUTIN SPREMA" Visoki zvaničnik NATO upozorava: Slede atentati i požari širom Evrope, velika panika 

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA