Najnovije

ISTRAŽNI KOMITET RUSIJE: U Ukrajini postoji Internacionalna legija stranih plaćenika

U saopštenju se upozorava se da Ukrajina koristi svoja diplomatska predstavništva u inostranstvu i internet resurse za regrutovanje stranih plaćenika.

Istražni komitet Rusije poseduje nepobitne dokaze da na teritoriji Ukrajine postoji i deluje Internacionalna legija teritorijalne odbrane Ukrajine, u kojoj se bore stranci, piše TASS.

Prema podacima dobijenim direktno iz Istražnog komiteta, do sada je 714 stranaca optuženo da se borilo na strani Ukrajine, a 422 osobe stavljene su na međunarodnu poternicu. 

"Vojno-političko rukovodstvo Ukrajine napravilo je informacione resurse na internetu za takve osobe (plaćenike), a takođe je organizovalo rad ukrajinskih diplomatskih misija u inostranstvu koje imaju za cilj regrutovanje plaćenika. O tome kako funkcioniše šema regrutovanja posvedočio je i privedeni gruzijski plaćenik Mamuka Gacerelija, koji je objasnio da je prve informacije dobio u ambasadi Ukrajine u Gruziji.

Plaćenik iz Kolumbije Migel Anhel Montila rekao je da je na internetu pronašao informacije o legiji, a da je zatim preko mesindžera dobio potrebna uputstva i otišao za Ukrajinu. Kada je došao u zonu u kojoj se vode borbe, nakon samo pet dana obuke pucanja, ukrajinska strana ga je poslala da čuva jedan objekat, kada je i ušao u borbu sa ruskom vojskom i ubrzo se predao", navodi se u saopštenju IK Rusije.

Šta znači poruka iz Vašingtona? Kosovo ispunjava samo jedan uslov za...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA