Najnovije

Knjiga o najvećoj pop zvezdi ove generacije „Tejlor: Iz ere u eru“

Glas jedne generacije koji nadilazi i prostor i vreme

Foto: Vulkan

Knjiga iz pera novinarke Kerolajn Salivan "Tejlor: Iz ere u eru", sa zadivljujućim fotografijama koje pokrivaju karijeru pop ikone Tejlor Svift, zapravo je najkompletniji portret jedne od najpopularnijih umetnica na planeti. Neovlašćena biografija o ikoni koja je transcendirala granice muzičke industrije i postala simbol kreativnosti, autentičnosti i inspiracije dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Ovo je neodoljiva priča o tome kako je jedna od najvećih pop zvezda od odrastanja na farmi jelki dospela do rasprodatih arena širom sveta.

Tejlor Svift je otvorena feministička ikona, aktivistkinja, moćna preduzetnica i jedna od najplodnijih tekstopisaca zadnjih godina. NJen uticaj ide dalje od muzičke industrije, pokazujući da je njeno nasleđe više od pesama – to je testament snazi umetnosti da inspiriše promene i podstiče na razmišljanje.

Tejlor je već u ranoj dobi pokazala strast prema muzici i pisanju pesama. Sa samo 14 godina potpisala je prvi ugovor sa izdavačkom kućom, a njena karijera je munjevito rasla. Prvi album, koji je izdala sa 16 godina, bio je samo početak njenog neverovatnog putovanja.

U ovoj zabavnoj biografiji, autorka i muzička novinarka Kerolajn Salivan popisuje Tejlorino putovanje od mlade kantri umetnice do fenomena pop muzike, obuhvatajući njene veze visokog profila, priče iza njenih pesama i njenu evoluciju kao umetnice – iz ere u eru. Svaka Tejlorina era je detaljno istražena, detaljno su opisani njeni uticaji, saradnici i estetika koja je postala ključni deo njenog nastupa.

Tejlor Svift je dostigla vrhove top-lista muzičkim stilovima koji pokrivaju sve – od kantrija preko popa i folka do indi-roka. Od njenog eponimnog debitantskog albuma 2006, ova pop superzvezda prodala je više od 200 miliona albuma, rasprodala bezbroj arena dok je obilazila svet i oborila je rekorde u prodaji karata svojim Eras filmom. Postala je jedan od najuticajnijih umetnika svoje generacije, najveća pop zvezda na svetu danas. Spotifaj ju je 2023. proglasio za najstrimovaniju umetnicu globalno, jedina je umetnica koja je osvojila četiri Gremija za album godine i vešto menja stil sa svakim novim albumom.

Pored muzičkog talenta, Tejlor Svift je takođe poznata po svom angažmanu u zajednici i podršci različitim humanitarnim inicijativama. NJen uticaj ide dalje od muzičke scene; ona koristi svoj glas kako bi podigla svest o važnim društvenim pitanjima i kako bi inspirisala mlade da se angažuju i stvaraju pozitivne promene u svetu.

Biografiju "Tejlor: Iz ere u eru" potražite na sajtu Vulkan izdavaštva i u knjižarama širom Srbije.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA