Najnovije

PRISTALICE RATA KRENULE U NAPAD! Orbana nisu pozvali na prvu plenarnu sednicu Evropskog parlamenta

Premijer Mađarske Viktor Orban, čija zemlja predsedava u Savetu EU, nije pozvan da se tradicionalno obrati na prvoj plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u novom sazivu koja se otvara sledeće sedmice, saopštila je evropski poslanik iz frakcije „Renew“ Klada de Melo.

„Kao što ste primetili, Orban nije na dnevnom redu za sledeću sedmicu. Svi ste bili svedoci njegovih postupaka nakon što je predsedavanje u Savetu EU prešlo na Mađarsku. On ne poštuje ulogu i pravila kako funkcioniše EU i zato nije pozvan na ovu plenarnu sednicu“, kazala je De Melo na pres-konferenciji u Briselu.

Po pravilu, lider zemlje koja preuzima šestomesečno predsedavanje Savetom EU obraća se poslanicima kako bi predstavio program predsedavanja. Ranije je Evropska komisija saopštila da je tradicionalna poseta evropskih komesara u prestonicu predsedavajuće zemlje takođe upitna nakon Orbanove posete Moskvi.

Nakon toga se oglasila Vlada Mađarske, koja je saopštila da pristalice rata u Briselu napadaju mirovnu misiju Mađarske i njenog premijera, ali da je mir neophodan.

„Pristalice rata u Briselu istupaju protiv mađarske mirovne misije i zato sada napadaju predsedavanje Mađarske u EU i premijera Mađarske. Mir je neophodan i mi moramo delovati zarad mira“, saopštila je Vlada Mađarske za Sputnjik.

Orban je ranije posetio Ukrajinu, Rusiju i Kinu. Poseta Moskvi i sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izazvali su oštre kritike na Zapadu.

UKRAJINA POVUKLA VOJSKU SA DVE KLJUČNE TAČKE NA FRONTU! Umesto njih došli zatvorenici

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA