Najnovije

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Postavićete rakete i mi ćemo uraditi isto

Moskva je saopštila da će rasporediti svoje udarne raketne sisteme na Kubi, u Nikaragvi, Severnoj Koreji i Venecueli ukoliko dođe do postavljanja dalekometnih raketa u okviru multidomenskih operativnih grupa Vojske SAD na teritoriji Nemačke.

Potpredsednik spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije, Vladimir DŽabarov, je istakao da bi analogni raketni sistemi mogli biti raspoređeni i na Čukotki, koja je na veoma maloj udaljenosti od Aljaske.

 "Možemo ih postaviti i na Kamčatku. Hiperzvučne rakete imaju sposobnost da veoma brzo dostignu potencijalne ciljeve na teritoriji SAD," dodao je on.

Ova izjava naglašava ozbiljnost kojom Rusija pristupa pitanju američkog vojnog prisustva u Evropi. Raspoređivanje ruskih raketa u bliskoj blizini teritorije SAD bi značajno podiglo nivo tenzija između dve nuklearne sile.

Čukotka i Kamčatka predstavljaju strateške lokacije za Rusiju zbog svoje blizine Aljasci i sposobnosti hiperzvučnih raketa da brzo dostignu ciljeve na teritoriji SAD. Ovo raspoređivanje bi omogućilo Rusiji da održi visok nivo vojne spremnosti i odvraćanja.

OVO JE NOVI AMERIČKI IGRAČ NA BALKANU! Nikako nije naklonjen Srbiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA