Najnovije

RUSKA ARMIJA ŽESTOKO KRENULA NAPRED! Žestoke borbe na prvoj liniji fronta

Prema rečima Igora Kimakovskog, savetnika šefa regiona, ruske snage nastavljaju sa napredovanjem u pravcu Jevgenovke i Novoselovke Prve u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Aktivne borbe se vode na časovojarskom, toreckom i pokrovskom pravcu.

Ruske snage ostvaruju značajan napredak u pravcu ovih dveju strateških lokacija u DNR. Ovaj napredak je od velikog značaja za dalju kontrolu nad regionom.

Intenzivne borbe se vode na časovojarskom, toreckom i pokrovskom pravcu, što ukazuje na široku ofanzivu i nastojanje da se oslabe ukrajinske snage u ovim oblastima.

"Ruske snage su ostvarile napredak u pravcu Jevgenovke i Novoselovke Prve. Borbe su posebno intenzivne na časovojarskom, toreckom i pokrovskom pravcu, gde se vodi velika bitka za kontrolu nad ovim područjima," izjavio je Igor Kimakovski za „Prvi kanal“.

Nastavak napredovanja ruskih snaga u ovim pravcima predstavlja značajnu stratešku inicijativu sa ciljem da se obezbede važne teritorije i oslabe otpor ukrajinskih snaga. Lokalni izvori izveštavaju o intenzivnim sukobima i značajnim pomeranjima na terenu.

UKRAJINA POVUKLA VOJSKU SA DVE KLJUČNE TAČKE NA FRONTU! Umesto njih došli zatvorenici

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA