Najnovije

ŠOKANTNO SAZNANJE! SAD pokušale da spreče Modijevu posetu Rusiji

Američki Stejt department pokušao je da spreči posetu indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, objavio je „Vašington post“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

Izvori ističu da je američki predsednik DŽozef Bajden ove nedelje bio veoma zabrinut zbog termina sastanka Modija i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema rečima izvora, zamenik državnog sekretara Kurt Kempbel je početkom juna kontaktirao ministra spoljnih poslova Indije Vinaja Kvatru u nadi da će odložiti Modijevu posetu, koja se prema rasporedu poklapala sa samitom NATO u Vašingtonu.

Premijer Indije boravio je u zvaničnoj poseti Rusiji 8. i 9. jula. Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je indijskom premijeru Narendru Modiju orden Svetog Andreja Prvozvanog nakon razgovora u užem formatu u Kremlju. Poseta Rusiji prvo je Modijevo putovanje otkako je po treći put preuzeo dužnost premijera.

Poslednji put šef indijske vlade bio u Rusiji 2019. godine, kada je posetio Vladivostok. Modijevo poslednje putovanje u Moskvu bilo je 2015. godine.

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Postavićete rakete i mi ćemo uraditi isto

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA