Najnovije

SPREMA SE UKRAJINSKA VELIKA OFANZIVA: Da li je to bila glavna tema samita?

Zvaničnici NATO-a ne očekuju da Kijev pokrene novi pokušaj da potisne ruske trupe ove godine, uprkos milijardama dolara vrednim novim oružjem koje su obećale države članice, objavio je NJujork Tajms u četvrtak.

Prema zvaničnicima NATO-a, Kijev neće pokrenuti novu ofanzivu ove godine uprkos značajnoj vojnoj pomoći koju je dobio. Ovaj potez ukazuje na složenost i dugoročnost planiranih operacija.

Na samitu NATO-a u Vašingtonu, Ukrajini je obećana značajna pomoć u vidu raketa, oklopnih vozila i municije. Međutim, proći će meseci i godine pre nego što ovo oružje bude isporučeno, jer neka od njih tek treba da budu proizvedena.

Ovaj razvoj događaja ukazuje na dugoročnu prirodu konflikta i izazove u logistici i isporuci vojne pomoći. Odlaganje ofanzive može uticati na moral ukrajinskih snaga i stanovništva, ali i na strateško planiranje obe strane u sukobu.

Obećanja NATO-a o vojnoj pomoći dolaze kao deo dugoročne strategije podrške Ukrajini. Iako će proći vreme pre nego što oružje stigne, ova pomoć je kritična za održavanje ukrajinskih odbrambenih kapaciteta i dugoročnog otpora.

RUSKA ARMIJA ŽESTOKO KRENULA NAPRED! Žestoke borbe na prvoj liniji fronta

Izvor: Pravda.rs

' + spojeno; })();

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA