Najnovije

SVI OSLOBOĐENI U SLUČAJU "DRŽAVNI UDAR" U CRNOJ GORI: Mandić poručio samo dve reči

U slučaju poznatom kao "Državni udar" optuženi su lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, ali i dvojica ruskih državljana.

Svi optuženi u slučaju "Državni udar" u Crnoj Gori danas su oslobođeni krivice odlukom Višeg suda.

Odluku je donelo tročlano sudsko veće predvođeno sudijom Zoranom Radovićem.

Sudija Radović je rekao, da bi se neko proglasio krivim mora postojati izvesnost u činjenicama, a toga nema.

"Oružje nikada nije ušlo u Crnu Goru. Oprema koja je trebalo da posluži za nasilan ulazak u Skupštinu nije uneta u Crnu Goru, a tvrdnja da su specijalne jedinice trebalo da pucaju u crnogorsku policiju nije dokazana", kazao je Radović.

Izricanju presude nisu prisustvovali specijalni tužioci ni optuženi, već samo branioci.

Nakon oslobađajuće presude u slučaju "Državni udar" u Crnoj Gori oglasio se jedan od oslobođenih Andrija Mandić.

"Hrabrost i sloboda", poručio je Mandić uz njegovu sliku i kolege Milana Kneževića.

Branilac Andrije Mandića Miroje Jovanović po izricanju presude rekao je da su zadovoljni, dodajući da sve što je sudija Suzana Mugoša izrekla u provostepenoj presudi nije bio pravni rezon, već politički.

"Konačno više niko ne veruje u priče lažnog svedoka saradnika, niti u nepismene konstrukte Velimirovića", poručio je Jovanović.

Jovanović je kazao da očekuje žalbu Tužilaštvu, te da ako oni to ne učine na 200 strana, odbrana će to učiniti na 400.

"Ovo neka bude neki pravni čelendž", rekao je Jovanović dodajući da je ovaj "sramotni proces" započet pre sedam godina.

U slučaju poznatom kao "Državni udar" optuženi su lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, njihov vozač Mihailo Čađenović, kao i dva ruska i više srpskih državljana.

Podsećamo, presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, poništena je pre tri godine u Apelacionom sudu i naložen je ponovljeni postupak.

Iako su postupajući tužioci u tom slučaju, Milivoje Katnić i Saša Čađenović uhapšeni pod optužbama da su radili za kriminalne klanove, tužilaštvo nije odustalo od optužnice.

Prema optužnici, za delo terorizam u pokušaju optuženi su lideri bivšeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i još 11 osoba, među kojima i penzionisani general žandarmerije Srbije Bratislav Dikić. Oni su prvostepenom presudom osuđeni ukupno na čak 70 godina zatvora zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

Dva svedoka saradnika, Paja Velimirović i Saša Sinđelić, koji se zbog ubistva nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Hrvatskoj, priznali su da da su čitavu priču izmislili pod prisilom Katnića i njegovog saradnika Čađenovića.

Sinđelić je izmislio i da je radio za nekakve Ruse, koji su mu navodno platili da za svega nekoliko nedelja angažuje ljude koji nisu specijalci, ispostavilo se da u proseku imaju po 60 godina, a koji bi otišli u Crnu Goru, sukobili se sa policijom, zauzeli zgradu Skupštine Crne Gore i tako nasilno smenili vlast.

U jednom trenutku izjavio je i da je trebalo da otmu, pa čak i da ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića koji bi u izbornoj noći bio u Skupštini, a ne u stranačkim prostorijama što je uobičajeno dok se čekaju izborni rezultati.

Ambasador Rusije u SAD: NATO je krenuo u pripremu za rat

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA