Najnovije

UPOZORENJE IZ MOSKVE: Kijev planira uništenje dve hidroelektrane na Dnjepr

"Apsolutno nema sumnje da režim Zelenskog pokreće još jednu ciničnu provokaciju protiv sopstvenog stanovništva", upozorava portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kijev priprema "ciničnu provokaciju", u planu je uništenje Kijevske i Kanjivske hidroelektrane na Dnjepru, upozorila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. 

"Apsolutno nema sumnje da režim Zelenskog pokreće još jednu ciničnu provokaciju protiv sopstvenog stanovništva. Zbog čega? Vrlo je jednostavno – da bi se onda opet smislila priča, koju će se nametnuti međunarodnoj zajednici, uz optužbe da je naša zemlja počinila ratne zločine i ekocid. Istovremeno, da se Zapad zamoli za novu pomoć i da se, naravno, prikriju njihove terorističke aktivnosti", zaključila je Zaharova.

Ona je podsetila na podatke Svetskog centra podataka za geoinformatiku i održivi razvoj, prema kojim bi, ukoliko bi došlo do izlivanja vode iz Kijevske hidroelektrane, bila poplavljena teritorija površine 2.000 kvadratnih metara. Pod vodom bi se tada našlo čak 76 naselja, uključujući i delove Kijeva. Broj žrtava, kako se procenjuje, iznosio bi 900.000 ljudi. To bi, uglavnom, bili stanovnici Kijeva.

U drugom slučaju sa Kanjivskom hidroelektranom, bilo bi poplavljeno 4.000 kvadratnih kilometara i 177 mesta. Procenjuje se da bi broj žrtava iznosio 75.000 ljudi, istakla je Zaharova.

"BIĆE DOBRE, SOČNE METE ZA RUSE" Od oružja koje će promeniti tok rata do jedne eskadrile

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA