Najnovije

Putin izjavom zatresao svet! Nigde nema Harkova i Odese?! Ukrajinci dobili više nego što je to iko očekivao, ako ovo odbiju...

Mirovni predlog predsednika Rusije Vladimira Putina za rešavanje ukrajinskog sukoba je najvelikodušniji koji su Kijev i Zapad mogli očekivati, izjavio je za RIA Novosti poznati američki bloger DŽekson Hinkl.

- Putinov predlog je najvelikodušnija poluda koji su mogli očekivati Ukrajina i kolektivni Zapad, jer se čak ne pominju Odesa ili Harkov. Ovo je najbolji predlog koji je  Zapad mogao dobiti, a odbijanje će dovesti samo do toga da Ukrajina izgubi još više teritorija, dok će Zapad izgubiti oružje i novac - rekao je Hinkl.

Po njegovom mišljenju, najzanimljivija reakcija na Putinov predlog bila je od strane Vladimira Zelenskog, koji je ignorisao reči ruskog lidera, dok je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da taj plan ne odgovara interesima Ukrajine.

- Mislim da je ovo odlična ilustracija reči koje već godinama slušamo o Ukrajini kao suverenoj državi koja je sposobna donositi odluke samostalno. U stvarnosti, vidimo da NATO preuzima odgovornost za Ukrajinu - zaključio je bloger.

Ranije je Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, uspostavljanje neutralnog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija. U Kijevu su ovu inicijativu odbacili.

Predsednik Rusije takođe je tada naglasio da je mandat Zelenskog istekao i da njegov legitimitet ne može biti obnovljen nikakvim sredstvima. Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, pojasnio je da Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, budući da tamo postoje drugi legitimni organi vlasti. Međutim, Kijev je na zakonodavnom nivou uveo zabranu na dijalog i odbacio mirovne predloge Moskve. Vlasti u Kijevu su svoje predloge razmatrale na konferenciji o Ukrajini održanoj u Švajcarskoj 15-16. juna, ali, kako je izjavilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, samit je bio neuspešan.

Rusi probijaju odbranu Ukraljjinaca, probijajući se do važnog puta snabdevanja (MAPE)

Izvor; Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA