Najnovije

Visoki vojni zvaničnik sa tzv. Kosova obavesti Đukanovića da kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje na njega sprema atentat

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović obavestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, saopšteno je "Vijestima", iz njegove kancelarije.

Iz Uprave policije su u petak kasno uveče „Vijestima“ kazali da ne raspolažu podacima koji bi ukazivali na planirane aktivnosti koje bi bile usmerene na ugrožavanje bezbednosti bivšeg predsednika Mila Đukanovića.

Iz Agencije za nacionalnu bezbednost nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ o tome.

„Raniji predsednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obaveštajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe“, odgovoreno je iz Đukanovićeve kancelarije na pitanje da li je ga je bilo ko iz bezbednosnog sektora obavestio da mu je ugrožena bezbednost, odnosno, da se na njega priprema atentat.

Nije odgovoreno ko je i kada Đukanoviću preneo tu informaciju.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa tzv. Kosova obavestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susedne zemlje.

„Shodno članu 18 Zakona o predsedniku Crne Gore, po prestanku funkcije Predsednik ima pravo na stalno lično obezbeđenje u skladu sa bezbednosnom procenom koju utvrđuje nadležni organ, u skladu sa zakonom. U skladu sa pozitivnim propisima Agencija za nacionalnu bezbednost je nadležna za sačinjavanje izveštaja o bezbednosnoj proceni o ugroženosti“, saopšteno je iz Uprave policije.

Odgovarajući na pitanje da li je Đukanoviću pojačano obezbeđenje, iz njegove kancelarije su saopštili da je smanjeno.

„Promene u obezbeđenju u tom periodu su se dogodile utoliko što je ukinuto obezbeđenje na mestu stanovanja bivšeg predsednika u dnevnoj smeni“, navode iz Đukanovićeve kancelarije.

Istakli su i da crnogorske službe bezbednosti nisu pozivale na razgovor Đukanovića, niti koordinatora njegovog obezbeđenja, kako bi im ukazali na potencijalnu opasnost.

„Nije bilo nikakve inicijative za razgovor od strane predstavnika službi bezbednosti“, rečeno je Đukanovićeve kancelarije.

Više nema tajni! Otkriven nemački plan vojne ofanzive na Rusiju! Hoće da prave logore!

Izvor: Vjesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA