Najnovije

Vučić: Jasno odakle vetrovi duvaju, ali mora se izbeći sukob

Ne možemo ni da zamislimo kakva bi bila hajka da je neko iz Srbije za nekog od predstavnika druge države rekao 'molim Boga da ih kazne', rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući tekst Munire Subašić iz Majki Srebrenice za list "Danas", pod naslovom "Neka su Vučićeva deca živa i sretna, a on neka očekuje od Alaha kaznu".

"Mirno sam reagovao ne optužujući nikog i rekao da niko od nas na kugli zemaljskoj, ni ja ni Munira, niko ne može da donosi odluke, samo Bog", dodao je predsednik Srbije koji je izjavu za novinare dao nakon zvaničnih sastanaka koje je imao u Egiptu.

Govoreći o reakciji medija u regionu na njegovo jučerašnje obraćanje naciji, u kojima, kako kaže, nisu tačno preneli njegove reči, te izvukli iz konteksta kako je direktno prozvao BiH. Kaže da su izmišljali njegove reči i da nije rekao BiH već da više zemalja zajedno pokušava da iskoristi situaciju u Ukrajini ne bi li uvukli NATO protiv Srbije i ne bi li kažnjavali Srbiju.

"U zagrebačkim medijima je to 'neprepričljiva konferencija', ali opet nisu pustili šta sam rekao. Podgorički mediji ništa... Ali kad se pojavi njihovo saopštenje onda ga pustite u celini. Pa onda objavite i izjavu gospođe Subašić da vidite kako je plemenita", kazao je on.

Na izjave da njegovog sina Danila "treba tuširati uranijumom" kaže da su se mnoge organizacije i udruženja oglasile i stale u odbranu onih koji sramno napadaju Vučića i njegovu porodicu, što mu nikako nije jasno.

Srpski predsednik je dodao da Srbija mora da bude veoma oprezna i da mora da izbegne sukobe jer mir, kako je rekao, radi u korist svih, ali najviše u korist Srbije i njenih građana. On je to izjavio komentarišući govor predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji u Srebrenici. 

Vučić je to rekao da ga je njegov govor iznenadio, ali da je sasvim jasno odakle vetrovi duvaju.

"Da deset puta govorite o velikosrpskoj državnoj politici, velikosrpskim protagonistima. Pričate gluposti o Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, pojma nemajući šta je pisalo u Memorandumu", rekao je Vučić.

Dodao je i da kada se čitaju izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza vidi se da su u pitanju izjave osobe koja, kako je rekao, "živi u komentarima svojih obožavalaca i koja pojma nema sa realnošću".

"Sa nekim ko misli da je penzija u Srbiji 190 evra, ko misli da je plata u Srbiji 400 evra. Zato što čitaju te komentare na svojim portalima. Oni ne znaju koliko smo autoputeva uradili, zato što im je najlakše da sebe lažu. Misle da sam držao snajper, a ja ga u životu nisam uzeo. Dok opet neka nova laž ne zaživi u narednih 10-12 godina", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je u Prvom svetskom ratu Srbija napadnuta i da je izgubila veliki broj populacije i da je sve to posledica rata. 

"Nisam saglasan sa onima koji osuđuju kralja Aleksandra", kazao je on i dodao da pojedini narodi dobijaju svoju autonomiju i da se iz toga rađa ideja o "velikoj Hrvatskoj".

Više nema tajni! Otkriven nemački plan vojne ofanzive na Rusiju! Hoće da prave logore!

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA