Najnovije

NATO DAO "ZELENO SVETLO": Napadajte Rusiju

Odlazeći generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da podržava napade Odbrambenih snaga Ukrajine na vojne objekte na teritoriji Rusije.

On je primetio da uprkos tome što zemlje članice NATO-a postavljaju različita ograničenja Ukrajini kada je u pitanju njihovo oružje, neki od saveznika popuštaju usled ruskih napada na Hersonsku oblast, prenosi Ukrinform.

Stoltenberg je objasnio da su ukrajinske snage i prethodno izvodile udare iza konvencionalne linije fronta na ruske ciljeve koji se nalaze na ukrajinskom tlu.

''Ali u slučaju Harkovske oblasti, linija fronta i granica Ruske Federacije se skoro poklapaju, kako očekivati da Ukrajina neće napadati artiljeriju ili aerodrome koji se nalaze na drugoj strani fronta i, shodno tome, granicu. Stoga pozdravljam odluke saveznika, koje su otvorile mogućnost veće upotrebe oružja za gađanje ovih ciljeva“, rekao je on.

Kako navodi Ukrinform, Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim posle bilateralnog sastanka u četvrtak u Vašingtonu, izjavio da je jedini način da Ukrajina postane članica NATO-a njena pobeda kao suverene i nezavisne države u Evropi.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo oslobođenje još jednog naselja u DNR

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA