Najnovije

Rusi pogodili ukrajinski voz pun vojne opreme (VIDEO)

Ruska vojska uništila je 13. jula još jedan voz koji je prevozio vojnu opremu za kijevske snage u oblasti Harkova.

Voz je gađan sa dve taktičke balističke rakete Iskander-M dok je bio parkiran na stanici u naselju Budim. U napadu je uništeno najmanje 15 vojnih kamiona i pet borbenih vozila pešadije, uključujući dva nemačke marke Marder 1A3. Oko 100 ukrajinskih vojnika je takođe ubijeno ili ranjeno.

Ovo je bio treći takav udar za manje od dve nedelje. 29. i 30. jula dva voza koji su prevozila vojnu opremu za kijevske snage pogođena su u oblasti Zaporožja i Harkova. Oba udara su takođe izvedena raketama Iskander-M.

Raketa Iskander-M ima domet od skoro 500 kilometara. Može biti naoružan različitim konvencionalnim bojevim glavama, uključujući bojevu glavu kasetne municije, bojevu glavu sa pojačanom eksplozijom eksploziva gorivo-vazduh, visokoeksplozivnu fragmentacionu bojevu glavu, penetrator za zemlju za razbijanje bunkera i elektromagnetni impulsni uređaj za antiradarske misije.

Visoko manevarska raketa je vođena inercijalnim navigacionim sistemom uz pomoć GLONASS-a. Takođe može biti opremljen optičkim tragačem sa digitalizovanim sistemom korelacije područja za mapiranje scene za terminalno navođenje.

Poslednjih meseci, ruska vojska je počela da se više oslanja na raketu za brzo gađanje novootkrivenih visoko vrednih ciljeva sa izuzetnom preciznošću.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo oslobođenje još jednog naselja u DNR

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA