Najnovije

Albanac flašom na novinare „Politike” i „Jedinstva” na Glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice, sinoć u 21 čas, dogodio se incident kada je Albanac u vidno alkoholisanom stanju, iz čista mira fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinara "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva" , koji su bili na zadatku.

Novinarka Radomirović je zadobila lakše telesne povrede, u vidu  posekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji su se nalazili na samo deset metara od mesta incidenta, sanirana je povreda.

Iako novinari Radomirović i Vlašković i na insistiranje karabinjera nisu želeli da se pozove kosovska policija, ipak je ubrzo stigla patrola, kako se ispostavilo na poziv karabinjera, ali i vozilo hitne službe Kliničko bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica.

I lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu, a Radomirović je odbila da ide u bolnicu.

Albanac koji je izazvao incident se istog momenta pošto je gađao pivskom flašom užurbano udaljio ka južnom delu grada, a novinari su i pored poziva policije odbili da daju izjave u policijskoj stanici Sever.

Po rečima patrolnog policajca, napadač je odranije poznat policiji, a kazao je i da će kosovska policija preduzeti neophodne zakonske mere.

Po incidentu, koji se dogodio sa severne strane mosta, ubrzo je stigla još jedna policijska patrola iz regionalne jedinice sever.

Na Glavnom most na Ibru  inače danonoćno dežuraju pripadnici italinskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video nadzorom.

Da nisam to učinio u tom trenutku, danas ne bismo razgovarali! Prvi intervju Trampa nakon atentata: Evo šta mu je spasilo život!

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA