Najnovije

BIVŠI VOJNI SNAJPERISTA IZNEO ŠOK TEORIJU O ATENTATU NA TRAMPA: Kruks imao pomoć iznutra!?

Dalas Aleksandar je veteran koji je proveo 14 godina u snajperskom timu kanadske vojske, zadužen za zaštitu svetskih lidera, uključujući i kanadskog premijera.

Atentator na Trampa (Foto: Jutjub)

Bivši pripadnik elitne jedinice JTF2, koji je sada ambiciozni pevač kantri muzike, tvrdi da je osoba koja je pucala na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa „imala pomoć“ tokom pokušaja atentata na bivšeg američkog predsednika.

Aleksandar sugeriše da je dvadesetogodišnjak koji je pucao na miting možda imao pomoć iznutra.

- Jako sam upoznat sa ovakvim stvarima i znam kako bi to trebalo da izgleda, a ono što se dogodilo juče, uopšte ne sumnjam da je napadač imao pomoć agencije, organizacije ili čak vlade, rekao je on. video koji je objavio na svojim profilima na Instagramu i Ks.

Istraga je još u toku i veruje se da je napadač Tomas Metju Kruks delovao sam. Prema pisanju stranih medija, Kruks je legao na krov zgrade, koja se nalazi oko 118 metara od mesta gde je Tramp održao govor, i pucao prema bini. Aleksandar tvrdi da nije trebalo da može da priđe tako blizu.

- Čim sam video onu fotografiju iz vazduha onoga što su rekli da se desilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete usred bela dana da se popnete na krov zgrade koja je samo nekoliko stotina metara udaljena od predsednika. Ne možete doći u tu poziciju sa pištoljem dok predsednik drži govor. Ne morate čak ni da budete snajperisti da biste to shvatili osobu, da je prva stvar koju treba da uradite jeste da pogledate krovove okolo gde se ta osoba nalazi u dometu oružja, rekao je Aleksandar.

- Dakle, nešto se desilo, ali ne upirem prstom ni u koga. Previše je očigledno da je ovaj momak imao pomoć drugih ljudi da bi u to vreme bio na tom mestu. Ili je neko zažmurio ili je to bilo strateški planirano. biti je planiran do određenog nivoa, jer ovakvi događaji, takva sigurnost, to nije mala stvar – a ovo je vrlo očigledno mesto, zaključuje on.

Zaključio je da mu je „veoma čudno da neko ko je bio dovoljno dobar da se tako približi najtežoj meti na celom svetu da uhodi na kraju promaši tu metu“.

- Ako već imate veštine da se toliko približite i izbegnete svu tu sigurnost, sve slojeve bezbednosti koji okružuju tako važnu osobu, onda bi trebalo da imate veštinu da prvi udarite. Ovo jednostavno nema smisla  -objasnio je Aleksandar , navodi Dejli mejl.

Metak koji je očigledno bio namenjen Trampu prošao je pored njegovog desnog obraza i pogodio uvo, a Aleksandar je uveren da je napadač imao pomoć i da ga to najviše brine. Aleksandar je bio član snajperske jedinice JTF 2, koja je izvela rekordni hitac u maju 2017. koristeći McMillan TAC-50. Metak je prešao 3,5 kilometara, jureći kroz vazduh skoro 10 sekundi, pre nego što je pogodio i ubio teroristu Islamske države dok je izlazio iz zgrade i krenuo ka svom automobilu.

Bivši agent tajne službe DŽozef LaSorsa rekao je za Dejli mejl da će zaštita bivših predsednika SAD morati da bude povećana i da će Donald Tramp sada imati skoro identičnu zaštitu kao sadašnjeg predsednika DŽoa Bajdena.

Republikanci u Predstavničkom domu planiraju da dovedu šeficu tajne službe Kimberli Čitl za, kako kažu, teško ispitivanje 22. jula i zahtevaju odgovore.

UKRAJINSKI VOJNI ANALITIČAR: Rusi su postigli uspeh (MAPA)

Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA