Najnovije

Dragan Đilas: Litijum nije srpska nafta i ne može da bude, ne pričajte bajke

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da litijum nije srpska nafta, niti to može biti.

On je u emisiji „Bez cenzure“ na zrenjaninskoj KTV, objasnio da mu nije jasno „kakav mozak može da izgovori tako nešto“, saopštila je danas SSP.

„Zemlje koje imaju naftu, vade je uglavnom u pustinjama ili kao Norvežani u moru, desetinama kilometara od obale. I države su uglavnom i vlasnici tog bogatstva, a ne neki Rio Tinto. A naftne kompanije koje se bave izvlačenjem nafte plaćaju ogroman porez. Recimo u Norveškoj, naftna kompanija plaća 72 odsto porez. A kod nas pet odsto. Zato, nemojte da pričate bajke“, poručio je Đilas.

Dodao je da minisitar finansija Siniša Mali ubeđuje građane da će zbog litijuma srpski BDP porasti 16 odsto.

„Tako su isto rekli da će 200.000 ljudi da radi u Beogradu na vodi pa nikad nije radilo više od 3.000, kao i da će zahvaljući tom projektu BDP Srbije da poraste 3-4 odsto, a nije porastao ništa” rekao je Đilas.

Predsednik SSP je istakao i da vlast samo proizvodi probleme, ne rešava ih, da se iz tih novih problema dolazi u situaciju da je politička kriza, kao i ekonomska, sve dublja, a to će na kraju dovesti do izbora i pre roka.

„Kada budemo došli do tih izbora onda ćemo govoriti o tome kako ćemo na njih izaći i pod kojim uslovima. I dalje mislim da je opozicija kad je jedinstvena mnogo jača nego kada pojedinačno nastupa. U ovom trenutku je saradnja opozicije moguća u borbi za izborne uslove, s tim što bi kolege zaista mogle da razmisle o tome da ne idu više na sastanke radne grupe Ane Brnabić“, zaključio je Đilas.

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo oslobođenje još jednog naselja u DNR

Izvor: NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA