Najnovije

MOSKVA: NATO će i dalje koristiti Ukrajinu kao potrošni materijal

Članice NATO-a deluju lukavo: ne skidaju sa dnevnog reda NATO-perspektivu za Ukrajinu, koristeći je kao sredstvo za spoljnu kontrolu režima u Kijevu, poručio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

NATO će nastaviti da koristi Ukrajinu kao potrošni materijal u geopolitičkoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov posle samita NATO-a.

"Jasno je da je rukovodstvo Ukrajine razočarano rezultatima samita: NATO nije predao ukrajinskoj vojsci novo ofanzivno oružje niti je dao zvaničnu dozvolu za napade na ciljeve duboko na teritoriji Rusije. Možemo biti sigurni da će Ukrajinu njeni NATO gospodari i dalje koristiti kao potrošni materijal u geopolitičkoj konfrontaciji sa Rusijom", rekao je Gavrilov.

Prema njegovom mišljenju, "odluke dogovorene na samitu imaju za cilj da podstaknu Ukrajince da nastave neprijateljstva".

"U isto vreme, članice NATO-a deluju lukavo: ne skidaju sa dnevnog reda NATO-perspektivu za Ukrajinu, koristeći je kao sredstvo za spoljnu kontrolu režima u Kijevu", dodao je diplomata.

On je takođe dodao da, svesno ili podsvesno, američki stratezi dovode do zaključka da je, sa tehničke i teorijske tačke gledišta, Evropa ta koja rizikuje da postane "eventualni teatar eskalacija vojno-političkih tenzija sa katastrofalnim posledicama".

"To je postalo jasno barem na primeru Nemačke, koja je pristala da na svoju teritoriju rasporedi američke rakete srednjeg i manjeg dometa, koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o likvidavciji raketa srednjeg i kratkog dometa", podsetio je šef ruske delegacije.

VELIKI PROBLEM ZA KIJEV: Nova ukrajinska ofanziva kreće tek sledeće godine uprkos pomoći NATO!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA