Najnovije

ITALIJA U BORBI PROTIV RUSOFOBIJE: "Rusija nije moj neprijatelj"

Akcija je usmerena na obične Italijane, tako da će društvo u celini razmisliti kuda vodi rusofobija koju nameće Zapad, dok NATO, SAD i EU vode čovečanstvo u globalni sukob, rekao je lider udruženja "Veneto-Rusija" Palmarino Zokateli.

U različitim gradovima Italije, od severa do juga, pojavljuju se plakati velikog formata sa natpisom "Rusija nije moj neprijatelj!", a inicijativa pripada udruženjima "Verona za slobodu" i "Slobodni sindikat", uz podršku kulturnog udruženja "Veneto-Rusija" u Veroni.

Prema rečima lidera tog udruženja Palmarina Zokatelija, slični plakati pojavili su se i u Parmi, Pizi, Kjetiju, na ostrvu Kapri i u Masi.

"Ovo se već može nazvati svojevrsnim narodnim pokretom, koji je odavno izašao van granica našeg kraja. Mnoga udruženja obraćaju nam se za dozvolu da koriste našu fotografiju visoke rezolucije. Neki stavljaju svoje logotipe, ali glavno je da se kampanja nastavlja i da pokriva sve veće teritorije", kazao je Zokateli.

Kako je dodao, plakat na Kapriju, na primer, podseća da je i Donjeck odgovorio na inicijativu Verone okačivši poster sa natpisom: "Narod Italije nije moj neprijatelj" i "Narod želi mir!"

Zokateli je dodao da se ta "poster diplomatija" već pretvara u konkretne kontakte, pa je tako u Veroni održana video-konferencija sa Donjeckom.

"Verujem u javnu diplomatiju, koja je mnogo bliža ljudima nego političarima. Akcija je usmerena na obične Italijane, tako da će društvo u celini razmisliti kuda vodi rusofobija koju nameće Zapad. NATO, SAD i Evropska unija vode čovečanstvo u globalni sukob", poručio je on.

On je naveo i da njegovo udruženje stalno održava događaje koji su na ovaj ili onaj način povezani sa Rusijom i njenom istorijom, kao i da je Udruženje takođe angažovano na objašnjavanju pravih uzroka aktuelnog sukoba u Ukrajini i prirode režima u Kijevu.

"Oni sve vode ka globalnom sukobu, a mi kažemo da Rusija nije neprijatelj, već velika zemlja sa kojom je neophodno održavati prijateljstvo i saradnju, zasnovanu na istorijskoj tradiciji, zajedničkim kulturnim i verskim korenima i vrednostima", naveo je Zokateli i dodao da je kijevski režim postao oružje u rukama Zapada za slabljenje Rusije.

Vlada Srbije ponovo usvojila uredbu o projektu Rio Tinta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA