Najnovije

SAD odbile predlog Moskve da se otklone uzroci krize u Ukrajini: "Rusiji niko ne preti"

"Ne postoji nikakva vojna pretnja i niko nije pretio Rusiji da će joj oduzeti teritoriju, njene zemlje", rekao je portparol Stejt departmenta.

Portparol Stejt departmenta Metju Miler odbacio je predlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da se otklone uzroci krize u Ukrajini, tvrdeći da Rusiji navodno "niko ne preti".

"Problem sa formulacijom ministra spoljnih poslova Lavrova je u tome što niko u Evropi ne preti Rusiji", rekao je Miler, komentarišući obraćanje šefa ruske diplomatije u UN.

Po rečima američkog diplomate, to što Rusija shvata kao pretnju u stvari je "demokratija koja funkcioniše na njenim granicama".

"Ne postoji nikakva vojna pretnja i niko nije pretio Rusiji da će joj oduzeti teritoriju, njene zemlje. Stoga odbacujemo takvo viđenje situacije i nastavićemo da sarađujemo sa našim ukrajinskim partnerima kako bismo osigurali da na kraju diplomatija okonča ovaj sukob postizanjem ne samo mira, već pravednog i trajnog mira", rekao je Miler.

Kako je Sergej Lavrov ranije izjavio na sednici Saveta bezbednosti UN, Moskva predlaže da se otklone osnovni uzroci ukrajinske krize, a rešavanje aktuelnog sukoba trebalo bi da obuhvati i eliminisanje pretnji po Rusiju koje dolaze iz zapadnih zemalja. On je podsetio da je uslove za uspostavljanje održivog mira u Ukrajini postavio Vladimir Putin .

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! Zelenski doneo radikalnu odluku

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA