Najnovije

ŠOKANTNE INFORMACIJE! Američki diplomata koji je preminuo u hotelu u Kijevu bio uključen u nabavku F-16?

Iz teksta čitulje proizlazi da je vojni savetnik Ričard Hari Kirlin "sasvim nedavno" poslat u američku ambasadu u Kijevu, a da je pre toga služio u američkom vazduhoplovstvu, Pentagonu i Stejt departmentu.

Američki diplomata Ričard Hari Kirlin, koji je krajem juna preminuo u hotelu "Hilton", u Kijevu, bavio se pitanjem snabdevanja Ukrajine američkim borbenim avionima F-16, objavio je portal "Strana.ua".

Kako se navodi, Kirlin je preminuo 24. juna, ali je njegov identitet otkriven tek sada. NJegova čitulja objavljena je na američkom sajtu "Legasi", a vest da je neki saradnik američke ambasade pronađen mrtav u hotelu pojavila se u pojedinim američkim medijima pre par nedelja.

Iz teksta čitulje proizlazi da je vojni savetnik "sasvim nedavno" poslat u američku ambasadu u Kijevu, a da je pre toga služio u američkom vazduhoplovstvu, Pentagonu i Stejt departmentu.

Publikacija je pojasnila da je diplomata stigao u Kijev 10 dana pre smrti, a da je razlog bio problem u vezi sa snabdevanjem Kijeva lovcima F-16.

Ambasada SAD u Ukrajini potvrdila je smrt svog zaposlenog, ali nije navela njegovo ime, oblast aktivnosti ili uzrok smrti.

Naime, ruski mediji su potvrdili ovu informaciju, uz dopunu da američka strana nije objavila više detalja iz poverljivih razloga. 

Kirlin je prethodno 20 godina radio u ratnom vazduhoplovstvu SAD u sferi informacionih tehnologija i logistike i bio je više puta odlikovan, navodi se u čitulji na veb stranici pogrebne kuće u okrugu Benton, Arkanzas.

Osim toga, bio je i u bliskom kontaktu sa Centralnom komandom američkih oružanih snaga (CENTKOM). Takođe, donedavno je radio direktno u Pentagonu, a potom i u Stejt departmentu.

Ruski vojni novinar Jevgenij Podubni podseća da su tokom poslednjih nekoliko godina više puta registrovani čudni slučajevi smrti zapadnih oficira i to u različitim delovima sveta.

"Neki su stradali u saobraćajnim nesrećama, neki od infekcija, a neki u različitim nesrećama", ukazao je Podubni.

Iako zvaničnih informacija o smrti Kirlina nije bilo, "NJuzvik" je, pozivajući se na svoje izvore, javio da je kod muškarca, koji je izgubio život u "Hiltonu", pronađen visok nivo holesterola.

NOVI SNIMAK ATENTATA NA TRAMPA! Svedoci upiru prstom u napadača i upozoravaju policiju (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA