Najnovije

GALIJAŠEVIĆ ZA PRAVDU: Olako zaboravljena proslava 75. godina NATO i  početak kraja epohe globalnog terora Zapada 

Američka, „duboka država“ u Evropi, pod nazivom NATO, u središtu svoje moći, obilježila je 75.godina postojanja. Taj period , a posebno zadnjih 35.godina, predstavljali su vrijeme zločina, razaranja država, ubistva političkih elita i državnih udara, izvođenih pod propagandno osmišljenim imenima: „narandžaste“ ili „obojene“ revolucije, „arapsko proljeće“... i slično.

Piše: DŽevad Galijašević

I terorizam, kao NATO proizvod, i atentati – konačno su se vratili tamo gdje su rođeni pa je slavlje zbog 75.godina uspješnog, globalnog terorisanja brzo zamagljeno pokušajem ubstva Donalda Trampa. Razloga je bilo previše: Trampov otpor NATO alijansi, njegovih četiri godine predsjedničkog mandata bez ijednog rata te namjera d završi rat u Ukrajini u roku od 24. sata – ne djeluju naivno. Tim prije ako se uzme u obzir njegova namjera da Federalne devizne rezerve, Sjedinjenih američkih država, stavi pod kontrolu države i otme iz ruku bogatih vlasnikja korporacija, medijskih tajkuna, finansijskih špekulanata, naftnih magnata i vojno industrijskog kompleksa kome upravo NATO služi za projekciju moći u svakom djelu ove planete.  Naravno, i propali pokušaj svrgavanja predsjednika Turske Erdogana, atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i disonantni tonovi i politike Orbana, Erdogana, Fica, Milanovića, su predznak kraja jedinstva u sistemu zapadne hegemonije i zajedničlkog vojnog nastupa u pravoslavnim, slovenskim zemljama i muslimanskom svijetu. Takvom svijetu je odzvonilo i to ne može promijeniti broj aviona F16  za Ukrajinu niti rat Izraela i Hamasa, o čemu se uglavnom govorilo.  

U Sarajevu to ne razumiju i ne prihvataju pa Bošnjaci kao „guske u magli“, i dalje slijed hodže i hadžije, vehabije i teroriste, sa svojom Muslimanskom braćom i kokainskim super kartelom „Tito i Dino“, i žure u NATO, dok ga još uvijek ima. A neće i ne može biti još dugo.

Bošnjaci se pogurali u „prvi saf“ NATO alijanse

Sarajevski Bošnjaci hrle u NATO zbog mržnje prema Srbima a svi ostali Bošnjaci ih slijede. Jer i oni postojano mrze Srbe kao što mrze i Hrvate, ali su kukavice da i tu očiglednu činjenicu javno priznaju. Ipak su Hrvati dio „zapadnog povijesnog i kulturnog kruga“ i evropskog kluba, pa ne bi bilo mudro otkriti sve karte odmah. Prvo uz pomoć Zapada – Amerike i njenih satelita i prišipetlji se mora završizti sa Srbima a poslije, uz pomoć:Al Kaide, Islamske države, Al Nusre, HTS, Fajlak Rahman i drugih terorističkih organizacija, ztavršiti sa Hrvatima, izaći u Neum i nanišaniti Vatikan.   

U ovoj fazi sa Srbima kao metom, Bošnjaci vole NATO

Oglašavanje Ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića, sa Samitu NATO-a u Washingtonu bilo je onako, bošnjački prepoznatljivo: primitivno i puno laži: „Saradnja se nastavlja u oblasti odbrane, uključujemo i policijske strukture, akcenat stavljamo i na nekoliko civilnih programa, obrazovanje, zdravstvo, ekonomija. Sve to pod baražnom vatrom domaćih lažova i lopova koji su izgubili vlast i spremni su na kreaciju najgorih laži koristeći stradanje našog naroda, krijući se često iza vjere i lažnog patriotizma“, reći će Konaković, ističuću važnost NATO samita u Vašingtonu, naglasio je da se i pored svih svjetskih problema NATO i dalje fokusira, obazire i bavi Bosnom i Hercegovinom: „Ove godine se obilježava 75 godina od osnivanja ovog saveza koji je po mišljenju svih lidera i svih prisutnih, potpuno opravdao svoja očekivanja i najjači je svjetski savez i najduži svjetski savez, kako to vole reći zvaničnici NATO-a, koji je pokazao da ta vrsta organizacije garantuje i donosi stabilnost zemljama koje su unutar NATO saveza“.

Uočljiv je, bilo i to, da bošnjački političari u Sarajevu preuzimaju obaveze i provode politiku Natoizacije BiH, koja nije rezultat dogovora između entiteta i naroda te  nije utvrđena u institucijama vlasti, pa direktno ruši stabilnost zemlje i ugrožava njenu bezbjednost. 
Istovremeno, način komunikacije i prosto izvršavanje naloga iz Vašingtona i Londona – iz Brisela, Pariza i Berlina, koju političko Sarajevo u ime cijele Bosne i Hercegovine, demonstrira i pred bitnim i pred nebitnim službenicima Nato alijanse, pokazuje odsustve bilo kakve državotvorne svijesti u Sarajevu i bilo kakvog suvereniteta države BiH, u kojoj tajnim operacijama i agresivnim akcijama upravo, ugrožava stabilnost BiH  Bošnjaci su otkrili svijetu da su mnogobošci, politeisti i da je njihov Bog Amerika, ali da se i drugi bogovi pitaju: Britanija, NJemačka, Francuska a nekad i Turska.

Bošnjačko ludilo i mržnja bez kraja 

Način na koji zvaničnici iz Sarajeva djeluju, predstavlja  najsigurniji način potpune međuetničke i međuentitetske konfrontacije.  U složenoj državi kao što je BiH pitanje saradnje sa NATO alijansom i ukupna Vanjska politika, ne mogu biti privatna svojina samo jednog naroda niti „zajedničke institucije“ mogu uopšte biti zajedničke.

Jer čemu služe mnogi sastanci i najavljene mjere ako svi, relevantni, obavještajno bezbjednosni pokazatelji neosporno potvrđuju da je situacija u na polju bezbjednosti i odbrane stabilna i da niko ne pokušava ugroziti granice i teritorijalni integritet države. Stiče se uvjerenje da se sinhronizovane akcije iz komande NATO i stalni pritisci na politički i odbrambeni sistem vode zbog toga da situacija ne bude stabilna, da se cjeli jedan narod, koji ima loša iskustva i bio je žrtva agresivnih NATO udara, proglasi bezbjednosnom prijetnjom i stavi pod vojni nadzor. Jer, srpski narod u BiH i u Srbiji, bio je žrtva agresije i bombardovanja od strane većine zemalja članica NATO pakta, a Srbi iz Republike Srpske Krajine, sa područja današnje Hrvatske, su nemilosrdno protjerani i masakrirani uz pomoć NATO alijanse i njihovih vojnih efektiva. Krajnje je licemjerno tumačiti da će neki sastanci i proslave jubileja, obezbjediti dogovor o aktivnijem djelovanju NATO u BiH jer se dogovor pravi samo sa bošnjačkim predstavnicima u institucijama BiH, sa kojima se, izolovano, polutajno, dogovaraju mjere i akcije i sistematski upravlja procesima koji pokušavaju Republiku Srpsku dovesti do svršenog čina. 

Agresivna propaganda o navodnoj ruskoj prijetnji, kao razlogu pojačanog prisustva i ubrzavanja procesa opasne i svakodnevne natoizacije Bosne i Hercegovine, ima svoje i unutrašnje, antisrpske razloga kao što ima i one vanjske, geopolitičke. Na unutrašnjem planu najbrojniji narod očekuje da aktivnost na slabljenju konstitutivnosti Srba i Hrvata bud nastavljen i ubrzan te da bude podržanom silom političko-vojne mašinerije NATO-a, te da se dovede do destabilizacije, izmišljene prijetnje i praktičnih opravdanja za planiranu primjenu grube sile i vojnu intervenciju u BiH. NATO u BiH, kao samo bošnjačka politička volja, predstavlja višestruko složen problem i predstavlja prijetnju miru i stabilnosti.

A kako je, nekad, govorio Makron?!

Kada je u intervjuu za britanski The Economist, prvih dana Novemra 2019.godine, Predsjednik Francuske, Emanuel Makron otkrio problem, uslijedio je muk: 

„Ovo što sada preživljavamo je stanje moždane smrti NATO. O tome svjedoči poptuno nepostojanje strateške koordinacije između Sjedinjenih Država i ostalih saveznika unutar Alijanse“.   Zatim je dodao: „Evropa je zbog toga na ivici provalije i prinuđena da opet razmišlja o povećavanju svojih odbrambenih mogućnosti. U suprotnom, zemlje EU više neće moći da kontrolišu vlastitu sudbinu“. pa nastavio: „BiH je tempirana bomba koja otkucava tik uz Hrvatsku. Posebna prijetnja, je povratak džihadista. 

Te izjave Makrona, nisu nikoga ostavile ravnodušnim ali malo ko je u njima, otkrio sudbinsku povezanost zemlje BiH i našeg regiona sa ovim svim konstatacijama.

Od tada se ništa nije promijenilo u vezi NATO alijanse – niti je postala bolja, ni efikasnija, kakva je bila pre pet godina? Ako je izazivanje rata u Ukrajini trebalo doprineti čvršćim vezama među NATO članicama i podići efikasnost vojnog mehanizma u realnom ratu - onda je NATO pao na ispitu i nalazi se pred porazom. 

U svemu tome Sarajevsku mržnju i propalu bošnjačku politiku ne treba uzimati bukvalno: jer kada, uprkos svemu  u Sarajevu kažu, i NATO i Evropska Unija to  u stvari znači: Ni NATO - Ni Evropska unija, već Islamska država izgrađena na čvrstim temeljima homogenog islamskog društva, usmjeravanog i nadziranog od strane efikasno izgrađene islamske vlasti. Istorija Bosne, bez Hercegovine koja joj nikada nije pripadala, kao istorija države bez suvereniteta potvđuje konfliktnu poziciju Islama u Bosni. Još od vremena prvog pomena „Bosone“ od strane Konstantina Porfirogenita, sredinom desetog vijeka pa do dolaska Osmanskih ubica i ztulumćara, Bosna je bila vjerski šarolika. U vatikanskim knjigama i u djelima raznih istoričara poiminju se u njoj : heretici i šizmatici i katolici među kojima nije nikada zabilježen nijedan vjerski motivisan sukob. Međuvjerski sukob, kao kvazi-islamski izum osmanlija dolazi u petnaestom vijeku i zahvaljujući toj izopačenoj artikulaciji Islama zadržao se do danas vidljiv, u svakoj izjavi sarajevskih bošnjaka.

U načelu, Makron je to povezao i prikazao kao čvrstu, nedjeljivu cjelinu: moždane smrti NATO pakta, slabe i  strateški razorene evropske ideje a živog i destruktivnog radikalnog islama što u Evropu hrli na bosanske kapije. Naravno, može se reći, i da je NATO pred ponorom; da Evropa otkucava kao tempirana bomba, a da je Bosna u stanju moždane smrti: kako god obrnete uvijek je tačno.  

Zato nije potpuno, jasno šta se slavilo u Washingtonu i šta su tu Bošnjaci radili, dok se krvava NATO igra, privodi kraju

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! Zelenski doneo radikalnu odluku

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA