Najnovije

PALO KLJUČNO MESTO NA DNJEPRU! Ukrajincima je to bio mostobran za udar u dubinu ruske teritorije!

Ukrajinski marinci su se evakuisali iz ključnog sela Krinki na levoj obali reke Dnjepar koje im je služilo kao mostobran na toj teritoriji.

Kijev post navodi da je to taktički poraz kampanje koju su trupe pod komandom Kijeva povele prošle jeseni radi oslobađanja područja i formiranja utvrda u strateški kritično važnom južnom sektoru.
Ukrajinske amfibijske jedinice su selo Krinki, koje se nalazi s druge strane reke u odnosu na grad Herson, zauzele u oktobru prošle godine u dramatičnoj operaciji prelaska preko Dnjepra.

Vojna informaciona platforma Dip stejt je objavila da je sada ruinirano ribarsko selo, koje je služilo i za letnji odmor pre rata, evakuisano prošle nedelje.

Drugi ukrajinski mediji su preneli da su ukrajinske trupe koristile male čamce za prelazak na desnu obalu reke i dolazak do prijateljskih pozicija u blizini Hersona.
Nema navoda da je bilo većeg ruskog ometanja evakuacije.

Kijev post navodi da je selo Krinki i okolno močvarno područje mesecima prikazivano u ukrajinskim medijima kao poprište teških, ali uspešnih odbrambenih bitaka koje su uz pomoć dronova elitne snage marinaca vodile protiv brojnijih ruskih snage koje su raspolagale mnogo većom vatrenom moći.

Navodi se da u jučerašnjim zvaničnim saopštenjima ukrajinske vojske nema direktnog pominjanja povlačenja iz mesta Krinki, ali da su državne Suspilne novini potvrdile da je selo napušteno „pre nekoliko nedelja".

LAVROV ŠALJE PORUKU BEOGRADU? Amerika zna – ako Rusija pobedi i Balkan će biti slobodan

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA