Najnovije

PUTINOVA PORUKA: Ovako nešto niko nije očekivao, digitalno?

U Rusiji je neophodno započeti široku upotrebu digitalne rublje u različitim oblastima, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

„Sada treba da preduzmemo sledeći korak: da se pređe na širu, punu primenu digitalne rublje u privredi, u ekonomskoj delatnosti i u oblasti finansija", rekao je on.

Predsednik je istakao da su digitalne valute dinamična i perspektivna oblast koja postaje sve traženija u svetu. Prema njegovim rečima, važno je da se ne propusti trenutak, da se pravovremeno napravi pravni okvir i regulativa za promet takvom imovinom.

Putin je dodao da je Rusija već ozbiljno napredovala u ovoj oblasti. Konkretno, platforma digitalne rublje je demonstrirala svoje performanse i funkcionalnost u okviru pilot projekta.

„U projektu učestvuje 12 banaka, 600 fizičkih lica i 22 trgovinsko-uslužna preduzeća iz 11 gradova. Od 1. jula u ovom sistemu je već izvršeno više od 27 hiljada transfera i preko sedam hiljada plaćanja za robu i usluge", primetio je predsednik.

Banka Rusije počela je da radi na stvaranju digitalne rublje 2021. godine. Prošle godine počeo je eksperiment sa upotrebom ove valute u realnosti.

Zakuvava se: Sprema se odmazda zbog pokušaja ubistva Trampa!

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA