Najnovije

Ruska kompanija daje veliku nagradu za prvi oboreni F-16

Ruska kompanija Fores namerava da isplati nagradu od 15 miliona rubalja borcima koji unište prvi borbeni avion F-16 u zoni specijalne operacije, saopštio je Ilja Potanin, zamenik direktora kompanije.

Ruska kompanija Fores namerava da isplati nagradu od 15 miliona rubalja ruskim borcima koji unište prvi američki borbeni avion F-16 u zoni specijalne operacije, saopštio je Ilja Potanin, zamenik izvršnog direktora te kompanije.

"Biće i nagrade za uništenje borbenih aviona F-15 i F-16. Za uništenje prvog aviona nagrada će biti 15 miliona rubalja (nešto više od 155 hiljada evra)”, rekao je on prilikom obraćanja vojnicima borbene grupe Centar povodom isplate sredstava za uništavanje zapadnih tenkova na ratištu u Ukrajini, prenosi agencija TAS.

Ranije je i generalni direktor kompanije Sergej Šmotjev na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potvrdio za rusku agenciju da će biti dodeljena nagrada od 15 miliona rubalja za prvi oboreni lovački avion F-16.

Pres-služba Bele kuće objavila je 10. jula zajedničku izjavu lidera Danske, Holandije i Sjedinjenih Država o planovima za isporuku borbenih aviona F-16 Ukrajini, podseća Politika.

Američki predsednik DŽozef Bajden rekao je da saveznici u NATO rade na tome da „ukrajinski piloti koriste F-16 već ovog leta”.

U međuvremenu, ruski predsednik Vladimir Putin je naglasio da snabdevanje Ukrajine novim naoružanjem, uključujući i borbene avione F-16, neće promeniti situaciju na frontu, već će dovesti do odlaganja sukoba.

Putin je takođe je napomenuo da će ovi lovci, ako se pojave u sastavu Oružanih snaga Ukrajine „goreti na isti način kao i druga vojna tehnika koju reklamira Zapad”.

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! Zelenski doneo radikalnu odluku

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA