Najnovije

Britanski stručnjak: Sirski shvata da je kapitulacija neizbežna

U Ukrajini se dešavaju prilično ozbiljni događaji i postaje primetno kako tlo nestaje ispod nogu Vladimira Zelenskog, ocenio je Aleksandar Merkuris.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski razume neizbežnost poraza svoje zemlje, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.

"Izgleda da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Sirski priznao da su borbe izgubljene, da je Ukrajina izgubila i da ne mogu da pobede Rusiju. Neka vrsta mira, tačnije predaja je neizbežna", kazao je Merkuris.

Kako je naveo, u Ukrajini se dešavaju prilično ozbiljni događaji, istaknuvši da postaje primetno kako tlo nestaje ispod nogu Vladimira Zelenskog.

Merkuris je naglasio da unutar te istočnoevropske zemlje rastu kritike na račun glavnog komandanta zbog njegovog položaja, a da to uključuje i razgovore o njegovoj eventualnoj smeni sa te funkcije.

Prethodno je poslanica Vrhovne rade Marijana Bezuglaja navela da je Sirski pristao na predaju ukrajinskih trupa.

"Mnogi izvori su mi potvrdili dve izuzetno važne tačke u vezi sa položajem Sirskog i njegovog okruženja. Pre svega, Sirski je saglasan da potpiše prekid vatre i prihvata sve vrste varijacija na temu predaje i nametanja mira. Ne veruje u pobedu i iskreno smatra da nismo u stanju da steknemo prednost nad Rusima na sopstvenoj zemlji", napisala je Bezuglaja na društvenoj platformi Iks.

Ona je nazvala glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine "zločincem" i dodala da svaki dan njegovog mandata smanjuje borbenu efikasnost ukrajinskih trupa.

Krajem maja, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao je da je izuzetno teška situacija za ukrajinsku vojsku na frontu.

Prema njegovim rečima, najteže tačke ostaju Ivanovskoe i Časov Jar u pravcu Kramatorska u DNR.

„Nenadoknadiva šteta za život i zdravlje ljudi“: Nestorović traži da se zaustavi projekat „Jadar“

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA