Najnovije

DAČIĆ: Postoje osnovane sumnje da je ubistvo policajca teroristički napad albanskih struktura sa KiM

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca noćas u Loznici, teroristički napad koji dolazi od strane albanskih struktura sa KiM.

"Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti", kaže Dačić za RTS.

Tokom rutinske kontrole vozila jedna osoba je prilikom izlaska pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u glavu, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u grudi i rame, nakon čega je pobegao.

"Policajcima je bilo sumnjivo šta će vozilo sa tutinskim registarskim oznakama u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, kod kontrolnog punkta u Lipničkog Šora. Krenuli su za njim i zaustavili automobil", kaže Dačić.

Ministar policije kaže da, kada je počelo sa utvrđivanjem identiteta osoba u vozilu, da je suvozač pucao na policajce, dok je jedan policajac uzvratio.

"Teren je bio takav da je lice koje je pucalo kroz kukuruze pobeglo. To lice ne zna naš jezik i nema dokumenta kod sebe, a u potrazi za njim učestvuje više od 150 pripadnika policije. Pretpostavljamo da i dalje ima pištolj", kaže Dačić.
Na terenu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Dokumenta kod vozila

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991), koji je imao i nemačku ličnu kartu. Objavljena je i njegova fotografija.

Prethodno je potvrđeno da je Artan brat Fatona Hajrizija iz Srbice, zatvorenika koji je 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici kod Vučitrna.
"Utvrđujemo da li je to osoba čija smo dokumenta pronašli ili je u pitanju njegov brat. Moguće je da je reč i o lažnom identitetu. Kontaktirana je i policija Nemačke. NJegov brat je u julu pobegao iz zatvora. Mislim da to ne može da bude slučajno, da je delo organizovano", kaže Dačić.
Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Policija je uhapsila vozača automobila iz kojeg je pucano.

"Prilikom utvrđivanja identiteta ustanovili smo da je automobil vozio Mithat Hadžić iz Tutina, koji se bavi prevozom ljudi. Lice koje je pucalo je preuzeo u Preševu. Nema infromacija o ulasku tog lica u Srbiju, bilo sa graničnih prelaza ili preko administrativne linije", kaže ministar policije.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

UKRAJINA NEĆE POSTOJATI? Dmitrij Medvedev objasnio kakvu je Kijev dobio poruku od NATO!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA