Najnovije

FSB PRIVELA RUSKINJU U DONJECKU! Planirala da zapali zgradu suda

Zadatak joj je bio da zapali zgradu okružnog suda u Donjecku za šta joj je obećana novčana nagrada, kao i da će biti prebačena na teritoriju Ukrajine i pridružiće se redovima terorističke organizacije, saopštila je Federalna služba bezbednosti RF.

U Donjecku je privedena Ruskinja, koja je, po instrukcijama ukrajinskih nacionalista, planirala da izvrši teroristički napad u zgradi Petrovskog okružnog suda, saopštilo je odeljenje Federalne službe bezbednosti (FSB) za Donjecku Narodnu Republiku.

Kako se u saopštenju navodi, "privedenu državljanku Rusije je pripremala jedna od ukrajinskih nacionalističkih formacija koja je u Rusiji proglašena terorističkom".

Za paljenje zgrade okružnog suda u Donjecku joj je obećana novčana nagrada, da će biti prebačena na teritoriju Ukrajine i pridružiće se terorističkoj organizaciji, navodi se u saopštenju.

Međutim, uhvaćena je na licu mesta. Službenicima FSB-a je priznala da je za teroristički napad pripremila molotovljeve koktele.

Protiv nje je pokrenut krivični postupak za pripremanje krivičnog dela i pokušaja njegovog izvršenja, kao i teroristički napad.

LAVROV ŠALJE PORUKU BEOGRADU? Amerika zna – ako Rusija pobedi i Balkan će biti slobodan

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA